Laurenţiu State: În cadrul ALDE nu avem o strategie cu privire la o posibilă ordonanţă a amnistiei şi graţierii

Laurenţiu State: În cadrul ALDE nu avem o strategie cu privire la o posibilă ordonanţă a amnistiei şi graţierii

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a reiterat, pentru România TV, că ministerul pe care îl conduce nu are în lucru un asemenea proiect. Potrivit sursei citate, Tudorel Toader a precizat faptul că nu are pe masă un asemenea proiect pregătit pentru a se da amnistia şi graţierea. Angajaţii ministerului înca nu lucrează la un asemenea proiect, deşi în spaţiul public s-a discutat de multe ori că ar trebui dată o asemenea lege, Tudorel Toader nu şi-a asumat acest lucru.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat luni că nu a discutat în Executiv sau cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă despre un proiect privind amnistia şi graţierea, însă a precizat că "nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe".

Liderul interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, a comentat pe marginea acestui subiect întreţinut în spaţiul public cu precădere de Opoziţie declarând că în cadrul alianţei nu s-au discutat până acum detaliile referitoare la emiterea unei ordonanţe de acest fel. „Noi, în cadrul ALDE, nu avem o strategie pe termen scurt cu privire la o posibilă ordonanţă a amnistiei şi graţierii. De asemenea, la nivelul alianţei PSD-ALDE nu am discutat niciodată despre detalii referitor la emiterea unei ordonanţe de acest fel.” a spus State care a mai adăugat „În ultimele luni, am asistat la o campanie de dezinformare care a fost întreţinută de anumiţi lideri politici şi de anumite partide, al căror principal scop a fost acela de a genera tensiune în societate. Nu este pentru prima dată de la preluarea guvernării când trebuie să răspundem unei campanii agresive, manipulatoare cu privire la actul de guvernare.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.