Laurenţiu State: În cadrul ALDE nu avem o strategie cu privire la o posibilă ordonanţă a amnistiei şi graţierii

Laurenţiu State: În cadrul ALDE nu avem o strategie cu privire la o posibilă ordonanţă a amnistiei şi graţierii

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a reiterat, pentru România TV, că ministerul pe care îl conduce nu are în lucru un asemenea proiect. Potrivit sursei citate, Tudorel Toader a precizat faptul că nu are pe masă un asemenea proiect pregătit pentru a se da amnistia şi graţierea. Angajaţii ministerului înca nu lucrează la un asemenea proiect, deşi în spaţiul public s-a discutat de multe ori că ar trebui dată o asemenea lege, Tudorel Toader nu şi-a asumat acest lucru.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat luni că nu a discutat în Executiv sau cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă despre un proiect privind amnistia şi graţierea, însă a precizat că "nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe".

Liderul interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, a comentat pe marginea acestui subiect întreţinut în spaţiul public cu precădere de Opoziţie declarând că în cadrul alianţei nu s-au discutat până acum detaliile referitoare la emiterea unei ordonanţe de acest fel. „Noi, în cadrul ALDE, nu avem o strategie pe termen scurt cu privire la o posibilă ordonanţă a amnistiei şi graţierii. De asemenea, la nivelul alianţei PSD-ALDE nu am discutat niciodată despre detalii referitor la emiterea unei ordonanţe de acest fel.” a spus State care a mai adăugat „În ultimele luni, am asistat la o campanie de dezinformare care a fost întreţinută de anumiţi lideri politici şi de anumite partide, al căror principal scop a fost acela de a genera tensiune în societate. Nu este pentru prima dată de la preluarea guvernării când trebuie să răspundem unei campanii agresive, manipulatoare cu privire la actul de guvernare.”