Laurenţiu State: ALDE va rămâne busola în actualul Guvern, aşa cum am fost şi în guvernele anterioare

Laurenţiu State: ALDE va rămâne busola în actualul Guvern, aşa cum am fost şi în guvernele anterioare

Liderul interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State (foto mijloc) a comentat remanierile făcute de PSD în cadrul Cabinetului Dăncilă susţinând că partidul pe care-l reprezintă nu se implică în ceea ce se întâmplă în PSD subliniind că ALDE, membru al Coaliţiei de guvernare, îşi păstrează şi în acest Guvern rolul de “busolă” aşa cum s-a întâmplat şi în guvernările anterioare. “Am luat cunoştinţă de decizia membrilor CEx al PSD în privinţa membrilor guvernului Dăncilă. ALDE nu se implică în ceea ce se întâmplă în PSD. Sunt lucruri care trebuie să fie rezolvate de membrii şi conducerea social-democraţilor, ceea ce s-a şi întâmplat. Mai mult, decizia privind remanierea unor miniştri aparţinea colegilor din PSD. Şedinta CEx a PSD trebuia să aducă o concluzie raţională, care să pună capăt speculaţiilor privind remanierea guvernului.” a declarat pentru www.arenamedia.ro Laurenţiu State care a continuat “România are nevoie în aceste momente de stabilitate, de echilibru, mai ales că ne aşteaptă o perioadă extrem de importantă pentru ţara noastră, preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Aşteptăm ca noii miniştri să-şi preia portofoliile şi să se apuce de treabă, având în vedere că ne aşteaptă o perioadă foarte importanta pentru România. În ceea ce ne priveşte, ALDE va rămâne busola în actualul Guvern, aşa cum am fost şi în guvernele anterioare. Ne vom asigura că nu vor fi excese şi că vor fi promovate măsuri liberale în economie, pentru că doar aşa generăm creşterea economică prin care putem creşte salariile şi pensile. Ne vom asigura că Executivul nu va mai fi spectator atunci când drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt încălcate. Românii aşteaptă de la noi să le spunem ce vom face pentru ei cu exactitate şi, cel mai important, când vom pune în aplicare măsurile pe care le-am anunţat.”

Luni, Comitetul Executiv al PSD a decis înlocuirea lui Paul Stănescu cu Ilan Laufer la conducerea Ministerului Dezvoltării. De asemenea, Gabriel Leş revine la Apărare, după demisia lui Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu trece la Transporturi în locul lui Lucian Şova, în timp de Niculae Bădălău preia Ministerul Economiei, înlocuindu-l pe Dănuţ Andruşcă. De asemenea, în funcţia de ministru al Muncii va fi numit deputatul Marius Budăi, la Ministerul Comunicaţiilor Bogdan Cojocaru va fi înlocuit cu Alexandru Petrescu, iar Ioana Bran pleacă din funcţia de ministru al Tineretului, post în care va fi numit senatorul Bogdan Matei. Şi la Ministerul Culturii se schimba titularul, în locul lui George Ivaşcu va fi numit senatorul Daniel Breaz.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat două propuneri de numire în funcțiile de miniștri, considerându-le nepotrivite. Lia Olguța Vasilescu care era propusă pentru Ministerul Muncii și Ilan Laufer care era propus pentru Ministerul Dezvoltării. De asemenea, președintele nu i-a revocat pe Paul Stănescu și pe Lucian Șova. Depunerea jurământului de către ceilalți miniștri va avea loc la Palatul Cotroceni, astăzi, la ora 15:30.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.