L. State: Vrem să existe o restructurare a Guvernului, atât ca persoane, cât și ca posturi

L. State: Vrem să existe o restructurare a Guvernului, atât ca persoane, cât și ca posturi

Guvernul pregăteşte diminuarea numărului de posturi din aparatul de stat, prin reducerea cu 50% din numărul de secretari de stat şi înjumătăţirea cabinetelor secretarilor de stat care rămân în sistem, au declarat surse oficiale.

Liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, a declarat în acest sens pentru www.arenamedia.ro că “Așa cum am anunțat încă din luna iunie, vrem să existe o restructurare a Guvernului, atât ca persoane, cât și ca posturi. Deciziile politice vor fi discutate în cadrul coaliției, iar la final va fi anunțată decizia.”

În opinia sa, coaliţia îşi doreşte în continuare “un guvern funcțional, un guvern eficient, care să poată pune în aplicare programul de guvernare.”

De asemenea, Guvernul are în vedere şi reglementarea numărului de posturi de conducere în aparatul central al statului. În prezent, numărul de posturi de conducere este limitat în cazul funcţionarilor publici, unde posturi de conducere pot fi 12% din numărul total de angajaţi.

Un alt proiect priveşte eliminarea sporului de 15% pentru condiţii grele şi vătămătoare. Autorităţile au constatat că existau instituţii unde angajaţii primeau acest spor pentru că aerul din Bucureşti este poluat. Măsura nu va afecta medicii, profesorii, poliţiştii sau magistraţii, dat oficialii guvernamentali spun că pentru aceşti sporul va fi o sumă fixă şi nu actualul procent de 15%.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.