L. State: Să fie clar, poziţia lui Verhofstadt nu este şi poziţia ALDE Europa

L. State: Să fie clar, poziţia lui Verhofstadt nu este şi poziţia ALDE Europa

Guy Verhofstadt, liderul ALDE  din Parlamentul European, a început procedurile pentru excluderea partidului condus de Călin-Popescu Tăriceanu din familia europeană, se arată într-o scrisoare citată de Europa FM.

Potrivit lui Guy Verhofstadt, procedurile de excludere au început de luna trecută, amintind că Tăriceanu a promis în faţa partenerilor europeni că nu va duce ALDE România într-o direcţie antiliberală. Şeful Senatului din România ar fi semnat că partidul său nu va sprijini schimbări în domeniul Justiţiei contrare recomandările Comisiei de la Veneţia.

“Să fie clar, poziţia lui Verhofstadt nu este şi poziţia ALDE Europa, iar liderii ALDE de la nivelul UE ştiu ce se întâmplă în România şi cunosc realitatea de aici. Mai mult, avem o relaţie bună cu cei din conducerea ALDE aşa că nu se pune problema unui divorţ.” a comentat pentru www.arenamedia.ro liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Din păcate, dl Verhofstadt a ignorat permanent realitatea din România, deşi a avut posibilitatea să fie informat de toate părţile, inclusiv de către autorităţile din România. Pentru dl Verhofstadt statul de drept înseamnă doamna Kovesi şi problemele ei, iar scrisoarea transmisă nu are niciun fel de relevanţă pentru că nu dl Verhofstadt decide în ceea ce priveşte grupul ALDE Europa.”

Preşedintele Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, trebuie să emită păreri "fundamentate", precizând că subiectul excluderii formaţiunii din România din acest grup este folosit "în scopuri electorale".

"Dl Verhofstadt cred că ştie foarte bine, cum ştiu şi eu, că în momentul în care emiţi anumite păreri ele trebuie să fie fundamentate, trebuie să se refere la nişte elemente precise", a afirmat Tăriceanu, întrebat despre declaraţiile lui Guy Verhofstadt privind excluderea ALDE din familia ALDE Europa. "Când vorbeşte despre statul de drept sau ameninţările la adresa statului de drept în România, trebuie să facă nişte referiri concrete, aşa cum şi ceilalţi lideri europeni văd că evită să facă. Altfel, acest subiect nu este de resortul grupului parlamentar, este de resortul Consiliului ALDE, care va avea prima şedinţă abia la sfârşitul lunii iunie, iar până atunci subiectul este folosit, probabil, de Verhofstadt în scopuri electorale, pentru că toţi sunt în campanie electorală şi are nevoie de un subiect poate pentru propriul electorat", a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă partidul pe care îl conduce ia în calcul trecerea la o altă familie europeană, Tăriceanu a răspuns: "În acest moment nu avem de ce să luăm în calcul aşa ceva".

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.