L. State: Preşedintele va trebui să explice acum de ce a acţionat împotriva legii şi mai ales de ce a inclus armata în bătălia sa politică

L. State: Preşedintele va trebui să explice acum de ce a acţionat împotriva legii şi mai ales de ce a inclus armata în bătălia sa politică

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat joi în privinţa suspendării decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Armatei, generalul Nicolae Ciucă. Judecătorii au dispus suspendarea decretului, decizia putând fi contestată în termen de cinci zile.

 

”Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018. Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta şedinţei.

 

“Curtea de Apel Bucureşti a confirmat faptul că preşedintele Iohannis a comis o gravă ilegalitate în privinţa mandatului şefului Armatei. Domnia sa, în logica bătăliei politice pe care o duce cu majoritatea, a inclus şi armata. Gestul preşedintelui Iohannis este nefiresc şi pune în pericol imaginea armatei române.” apreciază liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State.

În opinia sa, “Ministrul Apărării a făcut o propunere respectând prevederile legale, potrivit cărora şeful Statului Major e numit la propunerea ministrului Apărării cu avizul prim-ministrului. Mai mult, propunerea făcută de ministru era o persoană cu experienţă, reprezentantul României la NATO şi UE. Domnul Dumitru Scarlat este un membru al armatei cu o experienţă îndelungată, care iî recomandă pentru această funcţie.”

Preşedintele ALDE Călăraşi consideră că preşedintele Iohannis ar trebui să ofere românilor explicaţii după ce a inclus şi armata în bătălia sa cu Guvernul şi Coaliţia PSD – ALDE. “Însă, aşa cum ne-a obişnuit, preşedintele a respins această propunere din partea Guvernului, fără a oferi nicio explicaţie. Domnul Iohannis, la fel cum ne-a obişnuit, nu a oferit argumentele necesare pentru a respinge propunerea ministrului. Preşedintele va trebui să explice acum de ce a acţionat împotriva legii şi mai ales de ce a inclus armata în bătălia sa politică.” a conchis State.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.