L. State: Preşedintele pare mai degrabă preocupat de obţinerea celui de-al doilea mandat decât de interesele României

L. State: Preşedintele pare mai degrabă preocupat de obţinerea celui de-al doilea mandat decât de interesele României

Preşedintele, Klaus Iohannis, reacţionează dur la discursul de duminică al lui Liviu Dragnea, de la Consiliul Naţional al PSD, acolo unde preşedintele social-democraţilor a cerut punerea sub acuzare a şefului statului pentru înaltă trădare.

"În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viaţă libertatea şi democraţia. Idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989 stau la baza Constituţiei noastre, care este garanţia supremă că sacrificiul pentru drepturi şi libertăţi fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia şi graţierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat", a scris Klaus Iohannis.

Liderul interimar al ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State, consideră că preşedintele “şi-a uitat” rolul de mediator, conform prevederilor constituţionale, fiind mai degrabă preocupat de obţinerea celui de-al doilea mandate decât de interesele României. “Preşedintele preia în discursul său public mesajele şi lozincile pe care le puteam vedea în stradă, la protestele organizate împotriva Guvernului. Această abordare a preşedintelui, având în vedere tensiunea de la nivelul societăţii, este una greşită, care duce la o scindare şi mai mare a societăţii. Rolul unui preşedinte, conform Constituţiei, este acela de mediator, însă Iohannis a renunţat la această prerogativă de multă vreme. Preşedintele pare mai degrabă preocupat de obţinerea celui de-al doilea mandat, decât de interesele României, de faptul că ne apropiem de preluarea mandatului preşedintiei Consiliului UE.” a declarat pentru www.arenamedia.ro State (foto centru) care a continuat “Iohannis nu ratează niciun moment să atace coaliţia de guvernare, majoritatea parlamentară, acesta transformându-se în liderul informal al opoziţiei. Este regretabil faptul că într-un moment în care ne aducem aminte de sacrificiul din decembrie 1989, al acelor oameni fără de care nu ar fi existat România modernă de astăzi, amestecăm lucrurile cu politicul. Este regretabil. Este profund greşită corelarea unui eveniment de o mare importanţă pentru poporul român şi care s-a realizat prin jertfa unor cetăţeni, cu războiul politic. Este o umbră pe care preşedintele Iohannis o aruncă asupra a ceea ce a însemnat Revoluţia şi e o jignire faţă de memoria celor care au căzut în acele zile de decembrie 89. Vremurile despre care vorbeşte preşedintele Iohannis s-au întâmplat în ultimii ani ai lui Traian Băsescu şi în primii ani ai mandatului său, o epocă neagră pentru justiţia din România şi pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Metode întâlnite la NKVD sau Securitatea comunistă, prin care erau ridicaţi oameni iar apoi se gândeau ce vină au, au fost întâlnite la procuratura patronată de Băsescu şi Iohannis. Când spune preşedintele Iohannis că ”nu ne vom întoarce la acea epocă”, nu ştim ce să credem şi la ce se referă domnul preşedinte. Nu ne întoarcem la primii ani din mandatul său în care drepturile şi libertăţile au fost călcate în picioare de statul subteran?”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.