L. State: Preşedintele Iohannis, în mod deliberat, încearcă să trimită Guvernul şi coaliţia într-o degringoladă politică

L. State: Preşedintele Iohannis, în mod deliberat, încearcă să trimită Guvernul şi coaliţia într-o degringoladă politică

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care motivează respingerea nominalizărilor de miniştri pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltarii. În cazul nominalizării lui Ilan Laufer la Dezvoltare sunt invocate condiţiile pentru ocuparea funcţiei de membru al Guvernului, iar în cel al Liei Olguţa Vasilescu la Transporturi lipsa de experienţă, în timp ce nominalizarea acesteia la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi "nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs". Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, afirmă că răspunsul preşedintelui Klaus Iohannis privind motivele pentru care a refuzat numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării este unul politicianist şi Guvernul va "acţiona în consecinţă". "În cursul orelor următoare vom lua o decizie, în sensul în care vom stărui în nominalizările făcute şi presedintele va fi obligat în final să accepte", spune Greblă.

Liderul interimar al ALDE Călăraşi, Laurenţiu State a criticat “demersul” lui Iohannis susţinând că de fapt proiectul de ţară al preşedintelui este “obstrucţionarea guvernării”. Domnul preşedinte Iohannis continuă să dezbine. Prin tot ce face, vrea să blocheze activitatea Guvernului. Vrea să blocheze toate lucrurile bune pe care Guvernarea ALDE-PSD le-au anunţat pentru 2019. Aşa consideră dumnealui că va câştiga un nou mandat: din opoziţie şi blocând orice iniţiativă. Greşeşte, aşa va pierde pentru că românii nu mai vor politicienii care să-i dezbine.” a declarat pentru www.arenamedia.ro State care a continuat “Klaus Iohannis a intrat într-o logică a campaniei electorale, care, din păcate pentru România, se va întinde pe întreg parcursul anului. Din nefericire, vedem că proiectul de ţară al lui Iohannis este obstrucţionarea guvernării, mai ales în această perioadă în care avem preşedintia Consiliului UE. Preşedintele, în mod deliberat, încearcă să trimită Guvernul şi coaliţia într-o degringoladă politică. Pentru Klaus Iohannis nu contează faptul că România deţine preşedinţia Consiliului UE, nu contează că Europa este cu ochii pe noi, el îşii continuă bătălia politică.”

State a mai adăugat că motivarea înaintată de preşedintele Iohannis este inexplicabilă, catalogând răspunsul ca unul lipsit de argumente logice, politicianist “După 48 de zile de la demisia miniştrilor şi după 22 de zile de la decizia CCR, Iohannis se decide să respecte ce a spus Curtea, şi anume să motiveze respingerea miniştrilor.  Opţiunile preşedintelui se opresc într-un singur punct, cel al legalităţii. Singurele criterii pe care trebuie să le aibă în vedere sunt cele de legalitate, nu de oportunitate politică, aşa cum face în acest moment. Este inexplicabilă motivarea preşedintelui. Să spuna despre Drăghici şi Vasilescu că sunt incompatibili, atunci sunt probleme chiar pentru preşedintele Iohannis. El a numit-o pe Vasilescu în funcţia de ministru în mai multe rânduri. Mai mult, Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici sunt parlamentari, aşadar dacă erau probleme de incompatibilitate, atunci ele erau semnalate deja. În cazul lui Vasilescu, nu vorbim de criteriu de legalitate invocat de Iohannis, ci motivează prin experienţa sa. Nu ţine de preşedinte să se pronunţe cu privire la experienţa cuiva. Preşedintele se autovulnerabilizează şi, dacă va fi necesar, acest lucru va fi confirmat de CCR.” a afirmat State care a continuat “Este absurd să se invoce în cazul lui Ilan Laufer art. 2 din legea 90/2001, care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale. Răspunsul lui Iohannis este politicianist, iar mai departe vom vedea care sunt căile de acţiune pe care le va alege guvernul. Consider că nu există argumente logice pentru care preşedintele continuă această situaţie. Iohannis sabotează activitatea guvernului. Suntem în plină preşedinţie a Consiliului UE, iar preşedintele ţine două posturi cheie blocate. Sunt semnale îngrijorătoare în acest moment din partea Cotroceniului. Avem un preşedinte lipsit de soluţii, care se află în logica unui joc politic. Preşedintele Iohannis a dovedit că nu înţelege deloc ce înseamnă să fie Preşedintele României. Acţionează, în acest moment, în calitate de reprezentant al PNL, al unei părţi din români.”

Premierul Viorica Dăncilă iî propune din nou pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici pentru funcţiile de miniştri ai Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, considerând că aceste propuneri respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţie şi de legile organice aplicabile.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.