L. State: PNL și-a arătat adevărata față: un partid care doar promite și nu face nimic!

L. State: PNL și-a arătat adevărata față: un partid care doar promite și nu face nimic!

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaş, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. „Orice venit trebuie impozitat. Nu poţi să creezi facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii. Nu am nimic cu IT-iștii, dar trebuie să existe principiul echității fiscal. Pe principiul de acum, hai să-i scutim și pe profesorii de informatică, pentru că îi formează pe IT-iști.” a spus Orban.

“Domnul Orban confirmă informațiile potrivit cărora, dacă PNL ar reuși să revină la guvernare, va face exact ceea ce a mai făcut în guvernarea PDL: vor tăia în carne vie salariile, vor reduce pensiile, vor încuraja tinerii că e mai bine să plece din țară.” a declarat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “PNL, condus azi de mințile înfierbântate ale PDL-ului lui Boc și Băsescu, au pregătit un pachet de politici guvernamentale complet împotriva populației. Sectorul IT este unul cu care ne mândrim, nu putem să le dăm în cap. Dimpotrivă, ar trebui să îi încurajăm pe tinerii care au înclinație către acest sector.”

State susţine că la nici o săptămână de la alegerile europarlamentare “PNL și-a arătat adevărata față: un partid care doar promite și nu face nimic, un partid care se poate mândri doar cu faptul că e continuatorul PDL-ului condus de Băsescu și Boc. PNL și USR au dovedit într-o săptămână de ce sunt capabile, și anume doar să vândă iluzii. Cele două partide au arătat că politica lor e comună, aceea de a fugi de asumarea responsabilității.”

Asociaţia patronală a industriei de software şi servicii (ANIS) a reacţionat, duminică, după ce Ludovic Orban a declarat că lui nu i se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit, precizând că facilităţile menţin industria IT românească la un nivel competitiv.

În prezent, programatorii sunt cei mai bine plătiţi salariaţi din România, cu un salariu mediu net de aproape 7.500 de lei net pe lună, dar acest lucru se poate schimba după ultimele declaraţii ale preşedintelui PNL.

Un IT-ist cu un salariu mediu brut de 12.308 lei plăteşte CAS în cuantum de 3.077 lei, CASS în cuantum de 1.231 lei şi rămâne cu un net de 8.000 de lei. După reintroducerea impozitului pe venit, acesta va plăti şi un impozit pe venit în cuantum de 800 de lei şi va rămâne cu un net de 7.200 de lei.