L. State: Nu am văzut reprezentanţii PNL şi USR la fel de vehemenţi atunci când Secţia specială era sub comanda lui Kovesi

L. State: Nu am văzut reprezentanţii PNL şi USR la fel de vehemenţi atunci când Secţia specială era sub comanda lui Kovesi

Curtea Constituţională a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că ordonanţa de urgenţă privind operaţionalizarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor nu încalcă legea fundamentală, respingând astfel criticile PNL şi USR, a declarat un judecător la finalul şedinţei.

Potrivit unor surse din cadrul CCR, decizia a fost luată cu 6 voturi în favoarea Secţiei şi 3 voturi ”împotrivă”. Judecătorii care au votat împotriva OUG de operaţionalizare a Secţiei au fost Livia Stanciu, Ştefan Minea şi Daniel Morar.

CCR nu a făcut decât să reconfirme decizia de anul trecut, atunci când legile justiţiei au fost trecute prin avizul de constituţionalitate. Încă o dată cei din USR şi PNL se afundă în ridicolul acţiunilor pe care le demarează. Ce au făcut cele două partide nu a fost altceva decât o acţiune de imagine.” susţine Laurenţiu State, şeful ALDE Călăraşi, domnia sa adăugând “În privinţa Secţiei speciale, aceasta a început să deranjeze prin rezultatele pe care le are. Practic, Secţia specială a scos la iveală modul în care DNA a pus presiune pe magistraţi prin secţia înfiinţată de Kovesi. Nu am văzut reprezentanţii PNL şi USR la fel de vehemenţi atunci când această Secţie specială era sub comanda lui Kovesi şi când judecătorii erau victimele presiunilor procurorilor.”