L. State: Ne pare rău că PSD nu ţine cont de realități. În toate sondajele Călin Popescu Tăriceanu e cel care poate intra în turul doi!

L. State: Ne pare rău că PSD nu ţine cont de realități. În toate sondajele Călin Popescu Tăriceanu e cel care poate intra în turul doi!

Viorica Dăncilă a declarat marţi, după votul CEx, că s-a votat pentru preşedintele partidului, respectiv pentru ea pentru a reprezenta PSD în alegerile prezidenţiale. Ea a afirmat că are şanse şi în faţa preşedintelui Klaus Iohannis pentru că a demonstrat că poate fi premierul tuturor românilor, deci poate fi şi preşedintele tuturor românilor.

Au fost înregistrate două voturi împotrivă. Acestea au aparţinut lui Dumitru Buzatu, care a declarat că l-a susţinut pe Liviu Pleşoianu, şi lui Paul Stănescu, care a apreciat că este necesară o altă candidatură decât cea a Vioricăi Dăncilă.

În timpul şedinţei, Gabriela Firea a spus că renunţă la participarea în cursa internă din partid cu privire la desemnarea candidatului pentru Cotroceni.

“Ne exprimăm îngrijorarea că PSD are aceasta optiune. Suntem mirați de lipsa de ambiție a PSD care își propune un candidat care sa intre in turul doi. Noi voiam unul care să câștige.” a declarat vicepreşedintele ALDE Călăraşi Laurenţiu State care a mai menţionat “Nu mai avem acum altceva de făcut decât să luăm act de această nominalizare. E clar că suntem dezamăgiţi de modul în care partenerii noştri de guvernare au făcut această desemnare, pentru că nu este făcută aşa cum am discutat. Era vorba să luăm sondajele, să verificăm cine e cel mai bine cotat şi să îl desemnăm pe acela. Ne pare rău că PSD nu tine cont de realități. În toate sondajele Călin Popescu Tăriceanu e cel care poate intra în turul doi!”

State a mai adăugat că în toate sondajele de opinie, Tăriceanu este personalitatea politică susceptibilă să atragă voturi inclusiv din afara susţinătorilor celor două partide PSD şi ALDE. “Cea mai mare parte a sondajelor arată că susţinătorii PSD ALDE vor candidat comun. E surprinzator că PSD nu ţine cont de această realitate. Domnul preşedinte Tăriceanu este, conform tuturor sondajelor de opinie, singurul candidat care poate să atragă voturi atât din partea PSD – ALDE, cât şi din afara nucleului susţinătorilor celor două partide.” a continuat State.

ALDE îşi desemnează astăzi candidatul la prezidenţiale

ALDE îşi alege, miercuri, candidatul la alegerile prezidenţiale. Varujan Vosganian a anunţat că partidul îl va desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidat pentru un mandat la Cotroceni, după ce social-democraţii au ales-o pe Viorica Dăncilă prezidenţiabilul PSD.

Vicepreşedintele ALDE a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul şi-a pierdut încrederea în partenerul de coaliţie.

“Până în acest moment, organizaţiile ALDE şi-a exprimat susţinerea pentru o candidatură a preşedintelui Tăriceanu. Colegii din teritoriu sunt cei care insistă să susţină, pe baza realităţii de la nivelul fiecărui judet, că domnul Tăriceanu e cel mai bun candidat. Mai mult, Călin Popescu-Tăriceanu are cea mai mare favorabilitate în rândul electoratului PSD – ALDE, fiind singurul politician capabil să atragă voturi și de pe stânga eșicherului politic, dar și de pe dreapta. Din punctul nostru de vedere, domnul preşedinte Tăriceanu va candida.” a mai precizat pentru www.arenamedia.ro liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.