L. State: Mai țineți minte, cum Consiliul Fiscal spunea că vom avea o creștere sub 4%, CE ne dădea la 3,3%, FMI la 3,1%?

L. State: Mai țineți minte, cum Consiliul Fiscal spunea că vom avea o creștere sub 4%, CE ne dădea la 3,3%, FMI la 3,1%?

România a avut o doua creştere economică din UE în primul trimestru, conform datelor prezentate miercuri de Eurostat, într-o statistică din care lipsesc informaţiile pentru un număr de ţări, printre care Irlanda, Grecia, Slovenia sau Luxemburg.

Cea mai mare creştere a PIB în primul trimestru al anului, comparat cu T1 2018, a avut-o Ungaria, cu 5,2%, urmată de România cu 5,1% şi Polonia cu 4,6%.

„Economia României continuă să se dezvolte în ritm rapid și asta ca urmare a măsurilor bune aplicate de guvernarea PSD-ALDE.România a avut o creștere economică de 5,1%, de peste patru ori mai mare față media din Zona Euro și de peste trei ori mai mult față de media UE. Astfel, țara noastră ocupă locul 2 în UE la rata de creștere economică, după Ungaria cu 5,2%.” a declarat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Mai țineți minte, cum Consiliul Fiscal spunea că vom avea o creștere sub 4%, CE ne dădea la 3,3%, FMI la 3,1%? Din nou, au greșit și din nou au stricat petrecerea propagandei care cânta prohodul României. Faptul că avem o creștere economică solidă arată că modelul economic pe care-l propunem este unul corect, bazat pe creșterea nivelului de trai și pe investiții. Economia merge bine nu numai în statistici, merge bine în realitate. Prea mult şi prea des tot felul de voci pesimiste care, în loc să accepte şi să se bucure şi să fie mândre de realizările României, vorbesc numai în termeni negativi, lucru care îmi displace foarte mult.”

Între prognozele Guvernului şi estimările făcute de organizaţii naţionale sau internaţionale există o diferenţă destul de mare uneori, nejustificat de pesimistă şi care maschează un cost suportat de fiecare român, a declarat ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici

Creşterea economică din primul trimestru a fost susţinută, a spus ministrul, în principal revigorarea semnificativă a sectorului de construcţii, care a crescut cu 12,5% serie brută, în primul trimestru al acestui an faţă de perioada similară din anul 2018.