L. State: Lucrurile sunt clare: oricine acceptă funcții de la alt partid fără acceptul conducerii ALDE este exclus din partid

L. State: Lucrurile sunt clare: oricine acceptă funcții de la alt partid fără acceptul conducerii ALDE este exclus din partid

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, miercuri seară, o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi o altă scrisoare Vioricăi Dăncilă, ca urmare a noilor propuneri de miniştri pe care le-a făcut premierul, anunţând că cei care au acceptat nominalizările sunt excluşi imediat din ALDE. „Persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţia de miniştri sunt decăzute din calitatea de membru ALDE cu efect imediat”, i-a transmis Tăriceanu şefului statului, în timp ce premierului i-a spus că „toată această manevră reprezintă încercări disperate de salvare personală”.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă. „Domnul Băișanu mai e membru ALDE până luni, când va avea loc ședința Delegației Permanente. Preocuparea mea nu e de dl Băișanu ca persoană. E vorba de orice membru ALDE care încalcă prevederile statului”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, într-o intervenție telefonică miercuri seara la TVR.

„Lucrurile sunt clare pentru ALDE: oricine acceptă funcții de la alt partid fără acceptul conducerii ALDE este exclus din partid. Este o decizie luată în forurile de conducere ale partidului cu o largă majoritate.” a declarat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a mai adăugat “Aşa cum a spus şi dl Tăriceanu, luni se va întâlni delegația permanentă pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuși în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă. Să nu uităm că Delegația Permanență ALDE a decis în data de 26 august, cu o majoritate covârșitoare (83 de voturi pentru și două abțineri), denunțarea protocolului cu PSD și retragerea din coaliția de guvernare.  Cei trei colegi, care au acceptat propunerea premierului Dăncilă, s-au numărat printre cei 83, fără să aducă obiecții. Să vii acum să spui că faci parte din guvernul din care ai votat ieșirea este penibil și denotă neseriozitate.”

State consideră că “Această tentativă a premierului Dăncilă de a destructura ALDE va fi sortită eșecului. Până la urmă, premierul nu va scăpa de votul din Parlament.”

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament să ceară votul pentru remaniere, deoarece s-a schimbat compoziția politică a Guvernului. El explică că, deși miniștrii propuși de premier sunt încă membri ALDE, ei nu „aduc partidul cu ei la guvernare”, de vreme ce formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea din echipa de la Palatul Victoria. „Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare”, a spus el.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.