L. State: Lipsa proiectului de buget nu înseamnă că instituţiile nu funcţionează. În 2017, bugetul a fost adoptat în luna februarie

L. State: Lipsa proiectului de buget nu înseamnă că instituţiile nu funcţionează. În 2017, bugetul a fost adoptat în luna februarie

Într-o declaraţie de presă susţinută vineri, preşedintele Klaus Iohannis s-a referit la lipsa proiectului de buget pe 2019 susţinând că “Asta este o problemă gravă. În decembrie am pus această întrebare: unde este proiectul de buget? PSD a guvernat în tot acest timp, PSD a avut toate condiţiile şi trebuia să vină conform legii în vigoare până pe 15 noiembrie cu proiect de lege de buget. Nu există la momentul acesta nici un proiect de buget. Ba dimporivă, se ocupă de schimbat şefi de la ANAF şi din alte poziţii. Probabil există probleme cu bugetul. Aceste lucruri trebuie să le explice de urgenţă PSD şi să vină cu un proiect de buget. Ar fi de dorit să se facă toţi paşii pentrru a avea cât se poate de repede bugetul pe 2019.”

Liderul interimar al ALDE Călăraşi, Laurenţiu State a declarat pentru www.arenamedia.ro că lipsa proiectului de buget nu îngreunează desfăşurarea activităţilor instituţiilor reamintind că şi în 2017, bugetul a fost adoptat în luna februarie din cauza “piedicilor” puse Guvernului de preşedintele Iohannis. “Bugetul pentru 2019 va fi un buget prin care ne propunem pe de o parte să investim în proiecte mari de infrastructură pentru a dezvolta România iar pe de altă parte să redistribuim creşterea economică, prin creşterea salariilor şi pensiilor. Domnul preşedinte Iohannis se va opune oricărui buget care asigură creştere economică, pentru că dacă guvernarea PSD-ALDE continuă să ofere rezultate pentru români, el ştie că va pierde alegerile prezidenţiale. Politica blocajului făcută de Iohannis nu va avea succes. Iohannis se înscrie, cu succes, în propaganda antiguvernamentală a PNL-ului. Preşedintele se alătură lui Orban în criticarea Guvernului. Lipsa proiectului de buget nu înseamnă că instituţiile nu functionează. În 2017, a fost adoptat bugetul în luna februarie, atunci când Iohannis a pus piedici Guvernului.” a spus State care a continuat “În privinţa bugetului, acesta este în analiza finală a Guvernului, urmând să fie prezentat în perioada următoare. Trebuie precizat faptul că nu e pentru prima dată când România intră într-un nou an fără a avea un buget adoptat. Există fonduri necesare pentru ca instituţiile să funcţioneze până la adoptarea noului buget.”

În opinia sa, bugetul pe anul care tocmai a început trebuie să cuprindă şi legea pensiilor, blocată însă la CCR de opoziţie. “În privinţa bugetului pe 2019, acesta ar trebui în mod normal să cuprindă şi legea pensiilor, cea adoptată de Parlament şi blocată de către opoziţia PNL – USR prin contestarea la CCR. Ne dorim ca noua lege a pensiilor să fie implementată din acest an, dar pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie să fie inclusă în buget. Ce au făcut cei din opoziţie nu a fost decât să blocheze acest parcurs.” a conchis Laurenţiu State, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.