L. State: În şedinţa Delegaţiei Permanente de la începutul lunii vom analiza rezultatele guvernării, dar vom stabili şi care este viitorul colaborării cu PSD

L. State: În şedinţa Delegaţiei Permanente de la  începutul lunii vom analiza rezultatele guvernării,  dar vom stabili şi care este viitorul colaborării cu PSD

Negocierile de la Vila Lac au eșuat lamentabil, miercuri seara, potrivit surselor „Evenimentului zilei”, PSD și ALDE nereușind să-și soluționeze problemele, de-a lungul a nu mai puțin de trei ore, în pofida faptului că, la finalul ședinței conducerii coaliției, socialdemocrații au emis un comunicat de presă în care lăsau să se înțeleagă că securea războiului a fost definitiv îngropată.

Vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, a precizat pentru www.arenamedia.ro“ALDE rămâne ferm pe poziţii şi reiterează măsurile care să asigure o bună guvernare. Din păcate, premierul Dăncilă și PSD nu par capabili să înțeleagă necesitatea unui nou restart pentru Guvern și preferă să mențină lucrurile în forma actuală, ceea ce nu face bine nimănui. Situația este cu atât mai gravă având în vedere că în ciuda măsurilor bune luate la guvernare (creșteri de pensii și salarii) românii consideră într-o proporție covârșitoare că direcția țării nu este una bună. Propunerile făcute de premierul Dăncilă şi colegii domniei sale în şedinţa coaliţiei, privind un pachet de măsuri pe care Executivul să le aprobe în perioada următoare, aşa cum ne -au fost descrise, nu sunt decât modificări de suprafaţă, un fel de pansament peste problemele de profunzime ale guvernării. ALDE consideră că aceste măsuri sunt insuficiente,căci este nevoie de o reformă profundă a sistemului şi a instituţiilor.”

State a mai adăugat că în cadrul şedinţei Dlegaţiei Permanente de la începutul lunii viitoare se va stabili şi poziţia ALDE faţă de PSD în cadrul coaliţiei de guvernare. “ALDE a cerut în continuare, în faţa colegilor de la PSD, promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. În plus, am vorbit despre necesitatea unei reforme a funcţiei publice, axată pe competenţă. Având în vedere decizia conducerii PSD de a nu susţine aceste măsuri, în şedinţa Delegaţiei Permanente de la  începutul lunii vom analiza rezultatele guvernării,  dar vom stabili şi care este viitorul colaborării cu PSD, dacă acesta mai este sau nu de actualitate.” a conchis liderul local al ALDE Călăraşi, Laurenţiu State.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.