L. State: Gurile rele mai spun că un tur doi cu doamna Dăncilă îi asigură clar domnului Iohannis un nou mandat

L. State: Gurile rele mai spun că un tur doi cu doamna Dăncilă îi asigură clar domnului Iohannis un nou mandat

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că l-a pus pe gânduri faptul că nu a fost consultat în privinţa desemnării comisarului european, în contextul speculaţiilor cu privire la o înţelegere între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.

"Această manieră de a merge cu paşi mărunţi nu este o soluţie şi vă spun şi pe baza experienţei de 4 ani ca premier, care spun că mi-a folosit la ceva, să văd cu mai multă claritate în momente cheie de a reda suflul acestei guvernări. Paşii ăştia văd că sunt calificaţi în presă şi ca un fel de înţelegere ascunsă între doamna prim-ministru şi Iohannis. E adevărat că unii comentatori apreciază că lui Iohannis i-ar conveni foarte mult să aibă acest guvern condus de doamna prim-ministru în continuare pe poziţii în acest fel încât să aibă o ţintă în care să treacă şi în acest fel să îşi favorizeze propria realegere, dar cred că în acesta este un calcul pe are trebuie să îl facă şi doamna premier şi să înţeleagă că ar fi păcat ca această manieră de a duce targa pe uscat o perioadă este defavorabilă pe termen lung şi domniei sale şi partidului care îl conduce şi guvernării şi trebuie să ne gândim şi la cetăţeni", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru MEDIAFAX.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că era normal ca propunerea unui candidat pentru postul de comisar european care îi revine României să fie din rândul PSD şi că i-a spus liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pe cine a nominalizat. Întrebată dacă între ea şi preşedintele Klaus Iohannis este “un blat”, aşa cum a afirmat Tăriceanu, Dăncilă a menţionat că aceste acuzaţii ale liderului ALDE „sunt total nefondate”.

“Există o vorbă românească care spune că nu iese foc fără fum, însă noi sperăm să fie fumigene politice și atât în ceea ce privește un posibil blat între premierul Dăncilă și Klaus Iohannis.” a precizat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Este adevărat că sunt anumite semne cum ar fi faptul că doamna premier l-a consultat pe Iohannis cu privire la desemnarea unui comisar european, cu toate că președintele nu are niciun rol. În schimb, pe partenerii de coaliție nu i-a consultat, ci doar informat. Pentru domnul Iohannis este clar că-i convine de minune ca la guvernare să fie doamna Dăncilă pentru că așa are o țintă și îi favorizează realegerea. Gurile rele mai spun că un tur doi cu doamna Dăncilă îi asigură clar domnului Iohannis un nou mandat.”

State a mai susţinut că în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, dacă Viorica Dăncilă nu poate lua voturi decât din zona simpatizanţilor şi membrilor PSD, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu poate aduce voturi şi din zona liberală. “Din păcate doamna Dăncilă sa nu se găseşte într-o poziţie care să o favorizeze în viitoarele alegeri prezidenţiale pentru că nu poate obține voturi decât din partea simpatizanților și susținătorilor PSD. În schimb, Călin Popescu Tăriceanu poate aduce voturi și din zona liberală. Să nu uităm că președintele ALDE a fost un premier de succes, care se bucură de apreciere în zona de centru și de dreapta.” a mai spus State care a conchis “Am vazut că, imediat după ce a apărut public sondajul CURS care arată că domnul Tăriceanu se află pe locul doi în intenţia de vot pentru alegerile prezidenţiale, iar doamna Dăncilă la mare distanţă, a apărut un aşa zis „sondaj făcut de ambasade”, sondaj în care, pentru prima dată în aceste luni, doamna Dăncilă ar fi mai bine poziţionată, ba chiar imediat în ceafa domnului Barna. Este pentru prima dată în istoria contemporană când auzim că „ambasadele” se ocupă de făcut sondaje. Este cel puţin suspectă această informaţie, cu atât mai mult cu cât nicio astfel de „ambasadă” nu şi-a asumat public comandarea unui astfel de „sondaj”. În lipsa unei astfel de asumări, este evident că informaţiile sunt doar o manipulare, o manevră politică doar ca să  justifice, public, faptul că PSD nu şi-a mai respectat poziţia şi anume că un candidat unic al coaliţiei PSD-ALDE va fi desemnat în baza unor cecetări sociologice, şi să combată faptul că toate cercetările sociologice de până acum îl arătau pe domnul preşedinte Tăriceanu favorit pe zona electorală a coaliţiei. O încercare lipsită de credibilitate a unor politicieni, o manevra politică.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.