L. State: Disperarea premierului Dăncilă de a se salva de la înec este cel mai clar lucru care se vede în aceste zile

L. State: Disperarea premierului Dăncilă de a se salva de la înec este cel mai clar lucru care se vede în aceste zile

Plenul Senatului a luat act de demisia lui C[lin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte. Tăriceanu a afirmat că nu s-a cramponat de această funcţie şi că a crezut cu tărie „că funcţiile sunt făcute pentru oameni, şi nu oamenii pentru funcţii”. „Am ajuns în această postură din partea unei alianţe politice şi mi se pare firesc să mă despart de această funcţie odată ce respectiva alianţă şi-a încheiat existenţa”, a conchis el.

„Disperarea premierului Dăncilă de a se salva de la înec este cel mai clar lucru care se vede în aceste zile, la fel de clar cum se vede și faptul că nimeni nu mai este interesat de guvernare și că cetățenii sunt sătui de aceste jocuri de culise.” opinează vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Rămâne de văzut care va fi soarta viitorului președinte al Senatului. Președintele ALDE a arătat că nu se cramponează de funcții, cum susțineau cei din PSD și că rămâne consecvent cu ceea ce spune. Până atunci, ALDE și Pro România au decis formarea unui grup mixt la Senat numit „Democrația”. În ceea ce privește situația domnului Meleșcanu partidul trebuie să decidă rezolvarea în ședința de astăzi. “

Șefa PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat luni că partidul pe care îl conduce îl susține pe Teodor Meleșcanu, de la ALDE, pentru funcția de președinte al Senatului. „Noi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu. (…) Sunt multe opţiuni, s-a votat şi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu. Nu puteam să fac propunerea fără a avea o discuţie”, a spus Dăncilă după şedinţa grupului parlamentar al PSD de la Senat.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a avut aseară o discuție cu Teodor Meleșcanu însă acesta nu i-a spus nimic despre intenția de a candida la șefia Senatului.

Teodor Meleșcanu a declarat, la rândul său, că a existat o discuție pe tema candidaturii sale în grupul senatorial ALDE, menționând că există foarte multe rețineri din partea colegilor și că totul se va decide la votul din Senat. „A fost o decizie, am discutat și în grupul senatorial, există și rețineri foarte multe, va trebui sa mergem în Parlament, în Senat, să vedem care va fi votul. Nu toți (colegii mă susțin pentru conducerea Senatului -n.r.)”. Întrebat de ce a acceptat această ofertă din partea PSD, în condițiile în care ALDE a ieșit de la guvernare, fostul ministru de Externe a replicat: "Cred că e o perioadă extrem de dificilă pentru România în care avem nevoie de stabilitate. Nu mă interesa funcția de ministru. Eu sunt membru ALDE și rămânem în Opoziție”

Tăriceanu a schimbat strategia anunțând că senatorii ALDE și Pro România au decis constituirea unui grup mixt în Senat, numit „Democrația”, care are 14 membri. În aceste condiții, s-a decis ca alegerea noului președinte să aibă loc săptămâna viitoare, după ce vor fi avut loc negocierile pentru posturile în conducerea Senatului în funcție de noul algoritm.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.