L. State: Discuţia despre consens pornită din PNL nu poate fi luată în serios

L. State: Discuţia despre consens pornită din PNL nu poate fi luată în serios

PNL este de acord cu un consens politic pe perioada Preşedinţiei la Consiliul UE, dar nu consensul antieuropean dorit de PSD si ALDE, a declarat, luni, preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, la finalul Biroului Executiv al PNL.

"Am luat o decizie privitoare la poziţia PNL faţă de cântecele de sirenă ale coaliţiei majoritare privitoare la un consens pe perioada celor 6 luni în care Preşedinţia Consiliului UE este exercitată de România. Poziţia noastră este foarte clară: suntem de acord cu consens, dar nu consensul pe care-l vrea PSD şi ALDE, consens antieuropean. PNL va susţine un consens, dar un consens conform valorilor, principiilor care stau la baza funcţionării europene, un consens conform cu reglementările UE, Tratatului UE şi un consens care să se bazeze pe deciziile Comisiei Europene, pe deciziile instituţiilor europene, cum este Parlamentul European, şi, mai precis, prin punerea în practică a recomandărilor din raportul privind MCV, punerea în practică a recomandărilor cuprinse în rezoluţia Parlamentului European. E o atitudine în favoarea democraţiei, în favoarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, în favoarea independenţei justiţiei, pentru susţinerea economiei de piaţă" a afirmat Ludovic Orban.

De asemenea, PNL este de acord să fie într-un consens, dar nu într-un consens în care "majoritatea guvernamentală atacă sistematic instituţiile europene, deciziile la nivel european, liderii europeni, atacă sistematic companiile străine şi, de asemenea, are un comportament şi o atitudine antieuropeană".

Liderul judeţean al ALDE Călăraşi, Laurenţiu State nu vede cu ochi buni “iniţiativa” liberalilor susţinând că strtaegia PNL nu vizează identificarea unui consens ci activarea propriului interes. “Discuţia despre consens pornită din PNL nu poate fi luată în serios, având în vedere că reprezentanţii acestui partid nu au ştiut în ultimele luni decât să critice şi să atace guvernul. Strategia celor din PNL nu este aceea de a găsi un consens, de a avea o poziţionare în interesul României, ci ei urmăresc doar propriul interes.” a spus State care a menţionat că şi ALDE a propus la sfârşitul anului trecut un acord între partidele politic însă PNL  n-a dat curs preferând să atace în continuare Guvernul şi coaliţia. “La finele anului trecut, ALDE a propus un acord între partidele din România prin care în următoarele luni, timp în care vom deţine preşedinţia Consiliului UE, să oprim războiul politic şi să lucrăm toţi în interesul României. Răspunsul PNL nu a venit, reprezentanţii acestui partid continuându-şi linia de atac la adresa Guvernului şi a denigrării României în plan extern. Este cu adevărat important ca în această perioadă să îngropăm securea conflictului naţional şi să înţelegem că avem atât datoria faţă de România să creăm o imagine bună la nivel european şi să asigurăm succesul mandatului României. După părerea mea, este momentul să înceteze această frământare şi acest conflict intern, mai ales că avem o responsabilitate la nivel european pentru că nu vorbim doar despre priorităţile pe care le are România, ci vorbim despre priorităţile pe care le are UE. Sperăm ca PNL să nu mai caute tot felul de argumente puerile în a respinge un dialog, un acord în interesul României.” a conchis State.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.