L. State: Despre o înțelegere între PSD și PNL să nu se depună moțiunea, la această întrebare ar trebui să răspundă domnul Orban și doamna Dăncilă

 L. State: Despre o înțelegere între PSD și PNL să nu se depună moțiunea, la această întrebare ar trebui să răspundă domnul Orban și doamna Dăncilă

Premierul, Viorica Dăncilă, a afirmat, întrebată dacă există o înțelegere politică între ea și Ludovic Orban ca moțiunea de cenzură să fie depusă mai târziu, că este exclus așa ceva. Premierul consideră că este vorba despre un calcul politic pentru că un nou eșec înainte de prezidențiale nu ar face bine PNL.

“Moțiunea este un instrument democratic pe care opoziția îl are la îndemână. Îl vor folosi sau nu înainte de prezidențiale, acest lucru depinde de cei din opoziție.” susţine vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “În privința ALDE, nu a existat nicio discuție până la ora actuală despre vreo moțiune de cenzură, așa că nu avem asupra a ce să ne exprimăm. Despre o înțelegere între PSD și PNL să nu se depună moțiunea, la această întrebare ar trebui să răspundă domnul Orban și doamna Dăncilă. Sunt lucruri pe care doar liderii celor două formațiuni le cunosc, poate și președintele Iohannis.”

Chestionată dacă este sigură că moțiunea de cenzură va fi respinsă și în cazul în care ALDE iese de la guvernare, Dăncilă a răspuns: „Nu aș vrea să fac acest scenariu”.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că moțiunea de cenzură va fi depusă de partid la momentul cel mai potrivit, în sesiunea parlamentară de toamnă, precizând că poate fi înaintea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie sau după scrutinul pentru Cotroceni. Liderul liberalilor a adăugat că numărul voturilor este în creștere la fiecare moțiune de cenzură depusă de Opoziție.