L. State: Coaliția din care ALDE face parte își respectă promisiunile făcute pensionarilor

L. State: Coaliția din care ALDE face parte își respectă promisiunile făcute pensionarilor

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, Legea pensiilor, iniţiată de fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu. Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a apreciat că era nevoie să fie pusă ordine în sistemul de pensii, anunţând că de la 1 septembrie punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, în 2020 va ajunge la 1.775 de lei şi la 1.875 de lei în 2021.

Legea a fost adoptată cu 197 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi 70 de abţineri.

“Legea pensiilor a fost adoptată după îndelungi obstacole puse de cei din opoziție, după diverse încercări de a bloca această lege. Coaliția din care ALDE face parte își respectă promisiunile făcute pensionarilor de a corecta un sistem inechitabil şi de a mări veniturile, astfel încât fiecărui român care a muncit în această ţară să îi fie asigurat un trai decent la bătrâneţe.” a declarat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “România avea nevoie de o nouă lege a pensiilor care să pună ordine în sistem și care să ofere dreptul la un trai decent persoanelor care au încheiat sau vor încheia activitatea în piața muncii. Legea pensiilor vine la peste 10 ani de când a avut loc o dublarea veniturilor pensionarilor, în timpul guvernului condus de Călin Popescu-Tăriceanu. La fel ca atunci, opoziția reprezentată de PDL, astăzi noul PNL, s-a opus majorării pensiilor. În pofida tuturor manipulărilor și dezinformărilor opoziției, românii trebuie să știe că avem prinse sumele necesare pentru ca măririle anunțate de la 1 septembrie să se întâmple. Pensionarii vor avea de la 1 septembrie punctul de pensie majorat așa cum a fost asumat de către Guvern, el urmând să se majoreze conform legii adoptată de Parlament.”

Deputaţii USR şi PNL s-au abţinut de la vot ceea ce l-a determinat pe State să susţină “Ședința Camerei Deputaților a arătat încă o dată cinismul de care dau dovadă reprezentanții opoziției. PNL și USR au încercat să se ascundă în spatele abținerii de la vot pentru a nu apărea în dreptul lor că au votat împotrivă. Indiferent de tertipul pe care au încercat să îl aplice, abținerea reprezintă un mesaj foarte clar dat românilor: acela că nu sunt de acord cu o lege esențială pentru milioane de pensionari. Aceștia ar trebui să explice de ce au adoptat această atitudine. PNL și USR nu ar trebui să facă tot felul de calcule politice pe spatele românilor, pe spatele pensionarilor. Nu poți să te abții de la vot pe legea pensiilor doar pentru că nu sunt electoratul tău. De această lege beneficiază milioane de pensionari. De prevederile legii vor beneficia milioane de români cu fiecare generaţie, care o vor duce mai bine, vor avea pensii mai mari.”