L. State: Ceea ce face preşedintele e să acorde un cec în alb lui Lazăr dar să şi gireze toate abuzurile şi derapajele procurorilor din subordinea sa

L. State: Ceea ce face preşedintele e să acorde un cec în alb lui Lazăr dar să şi gireze toate abuzurile şi derapajele procurorilor din subordinea sa

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că nu-l va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr. "Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele pe care le trimisese pentru revocare. În această etapă pot să vă răspund foarte simplu: nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. (...) Procurorul general Lazăr face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni. El a susţinut că cererea de revocare nu respectă rigorile legii.

Liderul ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State (foto dreapta), a comentat “mesajul” lui Iohannis subliniind că “La ora actuală, preşedintele este printre singurii şefi de instituţii care îl mai susţin pe Lazăr. Ceea ce face preşedintele Iohannis este să acorde un cec în alb lui Lazăr, încă unul, dar să şi gireze toate abuzurile şi derapajele procurorilor din subordinea acestuia.”

În opinia sa, preşedintele s-au autopronunţat nereuşind să aducă nici un argument care să justifice această reacţie. “Preşedintele s-a antepronunţat, înainte să citească măcar raportul ministrului Justiţiei. Preşedintele nu a adus nici un argument valid în reactia sa prin care să respingă argumentele conţinute în raportul ministrului Justiţiei. Un preşedinte care veghează la respectarea Constituţiei, nu poate să dea permis de bună purtare unui înalt funcţionar care a încălcat Constituţia, aşa cum CCR a stabilit în repetate rânduri. Într-un stat de drept, în care preşedintele şi-ar fi respectat atribuţiile pe care le are conform Constituţiei, Iohannis ar fi trebuit să se pronunţe cu privire la abuzurile produse de procurorii din subordinea lui Augustin Lazăr şi faţă de care nu a existat nicio evaluare a procurorului general.” a conchis State.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.