L. State: Candidatura domnului Tăriceanu reprezintă o șansă pe care România o are pentru a deveni țara pe care ne-o dorim cu toții

L. State: Candidatura domnului Tăriceanu reprezintă o șansă pe care România o are pentru a deveni țara pe care ne-o dorim cu toții

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că a fost confirmat candidat ALDE la Preşedinţie şi că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a spus că PSD este un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. "Pentru mine şi colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie", a afirmat Tăriceanu, menţionând că i-a atras atenţia lui Dăncilă că în campanie "spiritele se mai înfierbântă".

El a explicat că peste jumătate dintre alegătorii coaliţiei PSD şi ALDE ar fi de acord cu ideea unui candidat comun, iar din acelaşi bazin electoral aproximativ 80 la sută l-ar prefera pe liderul ALDE.

Tăriceanu a mai spus că el crede că Iohannis poate fi înfrânt în finală, deşi în prezent acesta ocupă primul loc în sondaje. El a explicat că cetăţenii aleg o persoană despre care ei îşi imaginează că întruchipează cât mai mult aspiraţiile lor. El a adăugat că ALDE vor rămâne "parteneri corecţi în coaliţia de guvernare".

Preşedintele ALDE a adăugat că "spre finele lunii august" ar trebui făcută o nouă cercetare sociologică şi "atunci poate PSD-ul va găsi mai înţelept să mergem pe o candidatură comună decât să mergem pe candidaturi separate".

Vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, prezent miercuri la şedinţa Delegaţiei Permanente şi a Biroului Politic Executiv Naţional, salută candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu pe care-l consideră un om politic cu o vastă experienţă, printre puţinii din această ţară care a luptat împotriva abuzurilor din justiţie, militând pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

“Nu mai e loc de niciun dubiu. România are nevoie de un preşedinte al tuturor românilor, un președinte capabil să construiască o Românie nouă. Un presedinte asezat, experimentat capabil să construiască şi capabil să dea credibilitate unui proiect politic. Şi asta pentru că ultimii doi presedinti au sacrificat coeziunea naţională pentru a-şi asigura noi mandate. Sloganul celor doi ar fi trebuit să fie „divide et impera”.” a declarat liderul ALDE Călăraşi care a continuat spunând despre Klaus Iohannis că  a fost cel mai slab preşedinte pe care România democrată l-a avut. “Cred că nici partizanii lui nu pot să explice sau să indice ce anume rămâne după 5 ani de mandat. Cu ce se alege România? Ţara asta are nevoie de un preşedinte constituţional, capabil să medieze şi să lucreze atât cu partidele de la putere, cât şi cu cele din opoziţie, să lucreze cu Parlamentul şi Guvernul pentru binele românilor. Nu ne mai permitem experimente în fruntea țării! Aceste alegeri trebuie să aibă la bază experiența, competența, intenția de a face bine României.”

State a mai subliniat că după aproape 5 ani de mandat al lui Iohannis, România a devenit parcă paradisul urii iar justiţia, instrument de anihilare a adversarilor săi politici. “România a fost transformată într-o ţară bolnavă de ură. Ura este singurul proiect de ţară promovat de actualul preşedinte al ţării. În timp ce poporul este dezbinat şi învrăjbit, România este în continuare ţinută la porţile Schengen, justiţia a devenit doar un instrument de anihilare sau de „paradire” a adversarilor politici. Atitudinea duşmănoasă şi utilizarea urii drept armă electorală împotriva adversarilor politici şi a electoratului îl transformă pe acesta într-o reală ameninţare pentru ţara şi pentru poporul pe care ar trebui să-l conducă.”a continuat liderul judeţean ALDE Călăraşi.

În opinia sa, candidatura lui Călin Popescu-Tăriceanu reprezintă o șansă pe care România o are pentru a deveni un stat prosper și interesat de binele cetățenilor săi. “Domnul Călin Popescu-Tăriceanu intră în competiția electorală din acest an cu experienţa pe care a acumulat-o ca prim-ministru şi ca om politic în România. Îl susținem pe domnul preşedinte Tăriceanu nu doar pentru ca este liderul nostru, ci pentru ca este cel mai bun candidat. Şi asta ştie si vede oricine. Avem în fața noastră un om care a livrat, nu doar a promis.” a mai adăugat State care a conchis “Călin Popescu-Tăriceanu este certitudinea noastră că România va merge în direcția corectă și că nedreptățile, care au fost create în societate de către un regim personal al președintelui, vor fi eliminate.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.