L. State: Avem de-a face cu un raport pesimist care preia în paginile sale argumentele şi acuzaţiile aduse de reprezentanţii opoziţiei din România

L. State: Avem de-a face cu un raport pesimist care preia în paginile sale argumentele şi acuzaţiile aduse de reprezentanţii opoziţiei din România

Raportul de ţară privind România, lansat oficial vineri, arată că sărăcia rămâne o problemă şi că inegalităţile regionale cresc, iar birocraţia, responsabilităţile şi resursele fragmentate, toate acestea împiedică asigurarea serviciilor publice de calitate şi blochează investiţiile.

„În cazul României, acest raport arată că sărăcia rămâne o problemă importantă şi că inegalităţile regionale cresc. În al doilea rând, dezvoltarea ţării este condiţionată de capacitatea administrativă. Birocraţia, responsabilităţile şi resursele fragmentate, toate acestea împiedică asigurarea serviciilor publice de calitate şi blochează investiţiile.   Dar nevoia de mai multe investiţii există şi se manifestă acut mai ales în educaţie, sănătate sau incluziune socială, în infrastructura de transport, energie şi mediu. Cred că investiţiile în aceste domenii ar contribui semnificativ la creşterea economică solidă şi pe termen lung a României”, spune Corina Creţu.

Trebuie avut în vedere că România are nevoie de investiţii diferenţiate la nivel regional şi de politici adaptate, flexibile, care să răspundă nevoilor şi provocărilor de la nivel local, adaugă comisarul pentru Dezvolare Regională.

Întrebat cum comentează acest raport, liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State a declarat “Raportul Comisiei Europene reprezintă un nou document prin care România este pusă la colţ de către cei de la Bruxelles. Avem de-a face cu un raport pesimist, cu un caracter politic, care preia în paginile sale argumentele şi acuzaţiile aduse de reprezentanţii opoziţiei din România. În raportul prezentat de Comisia Europeană nu sunt prezentate elementele pozitive ale guvernării PSD – ALDE. Vorbim aici de creştere economică consolidată, creşterea nivelului de trai, o serie de măsuri care au asigurat reducerea şomajului.”

State a mai precizat că “Raportul Comisiei Europene îl luăm în calcul însă trebuie să vedem cine a participat la redactarea lui şi care sunt sursele care au stat la baza întocmirii sale. De ce? Pentru că sunt multe neadevăruri despre România, sunt multe lozinci ale propagandei antiguvernamentale folosite.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.