L. State: ALDE va vota moțiunea de cenzură pentru că premierul nu a vrut să facă nimic din ce era necesar pentru a restarta lucrurile

 L. State: ALDE va vota moțiunea de cenzură pentru că premierul nu a vrut să facă nimic din ce era necesar pentru a restarta lucrurile

"Biroul Politic Executiv a hotârât cu majoritate de voturi, o singură abţinere, votarea moţiunii de cenzură. Colegii au şi semnat tabelele referitoare la moţiune, vor fi 20 de parlamentari ALDE care au semnat sau vor semna pentru că unii sunt încă pe drum de la aeroport. Vor fi 20 de semnături”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu la finalul Biroul Politic Executiv. El a reamintit că, în 26 august, Delegaţia Permanentă a partidului a decis retragerea de la guvernare, aceasta fiind generată de incapacitatea premierului de a-şi asuma un program de relansare a coaliţiei.

“ALDE va vota moțiunea de cenzură pentru că premierul Dăncilă nu a vrut să facă nimic din ce era necesar pentru a restarta lucrurile.” a precizat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi Laurenţiu State care a continuat “ALDE i-a propus, în repetate rânduri, premierului o serie de măsuri prin care să iasă din defensivă și să readucă România pe traiectoria corectă. Şi mă refer aici la un nou program de guvernare, o asumare a obiectivelor care se pot realiza până la termen, o reformă a unor instituții ale statului precum şi o restructurare a echipei guvernamentale care să şteargă această impresie de lipsă de competență. Tot ce am primit de la Viorica Dăncilă a fost un mare refuz.”

State a mai adăugat că “După ieșirea noastră de la guvernare, premierul și unii lideri din PSD au demarat o amplă acțiune de a destructura ALDE. A fost o acțiune ostilă împotriva partidului la care noi am răspuns și vom continua să răspundem. În acest moment, textul moțiunii contează mai puțin.”

Liderul ALDE Călăraşi e convins că “până la urmă, cabinetul Dăncilă nu va scăpa de votul din Parlament” şi speră ca “PNL să depună cât mai repede moțiunea de cenzură.”

ALDE a transmis o listă a celor care şi-au pierdut calitatea de membru ALDE ca urmare a nerespectării deciziei Delegaţiei Permanente din 26 august privind denunţarea protocolului cu PSD şi ieşirea de la guvernare: Nicolae Nasta, secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale, Teiu Păunescu, secretar de stat în Ministerul Muncii, Cătălin Harnagea, director general ROAID, Ilişoi Octavian, vicepreşedintele ANSVSA cu rang de subsecretar de stat, şi Liliana Mincă, vicepreşedintele ANPC cu rang de subsecretar de stat.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moţiunii de cenzură

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.