L. State: ALDE va candida pe liste separate la europarlamentare

L. State: ALDE va candida pe liste separate la europarlamentare

Liderul interimar ALDE Călăraşi, Laurenţiu State, a participat săptămâna trecută la lucrările Biroului Politic Central în care au fost anunţate criteriile pentru candidaturile din partea ALDE la alegerile europarlamentare. „Pe 29 ianuarie, am participat la o şedinţă de Birou Politic Central în cadrul căreia s-au discutat multe aspecte organizatorice şi s-a pus serios problema viitoarelor alegeri europarlamentare. S-au stabilit criteriile de evaluare şi desemnare a candidaţilor partidului nostru la alegerile europarlamentare ce vor avea loc în luna mai. Aceste alegeri vor fi un examen important pentru ALDE. Ne dorim ca ALDE să obţină cel puţin 15% la alegerile pentru Parlamentul European şi să avem 5 sau 6 parlamentari în viitorul P.E.” a declarat pentru www.arenamedia.ro State care a continuat „Ne dorim şi sper ca acest deziderat să prindă contur ca lista să fie deschisă de doamna Norica Nicolai, o personalitate, care se bucură de încredere atât la nivel local cât şi naţional”

Procedura de evaluare a candidaturilor va ține cont de următoarele criterii: expertiza pe un domeniu/CV profesional; experiența politică/CV politic; proiectul politic propus pentru Parlamentul European în legislatura 2019-2024; cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională (engleză, franceză, germană etc.); abilități de comunicare și negociere; meritul organizațional/rezultatele alegerilor locale și parlamentare din anul 2016; candidaturi asumate la alegerile locale și parlamentare din anul 2016; notorietate/încredere (sondaj); experiență în relațiile internaționale; reprezentarea regiunilor.

“Candidaturile vor fi depuse în perioada 30.01.2019- 07.02.2019, iar evaluarea candidaților va avea loc în perioada 08.02.2019-17.02.2019. Desemnarea și aprobarea candidaților la alegerile europarlamentare se va face în ședințele BPEx și BPC ALDE, în perioada 18-21 februarie 2019.”a mai adăugat State care a conchis “ALDE va candida pe liste separate”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.