L. State: ALDE România este preocupat de recomandările Comisiei de la Veneţia şi de ideea de a avea un stat de drept funcţional

L. State: ALDE România este preocupat de recomandările Comisiei de la Veneţia şi de ideea de a avea un stat de drept funcţional

Preşedintele ALDE Europa, Hans van Baalen, a declarat, la RFI, că România trebuie să ia în serios recomandările Comisiei de la Veneţia şi GRECO privind statul de drept. El a mai spus că România este pregătită să exercite preşedinţia rotativă a UE, Meleşcanu fiind ”un ministru bun”.

Întrebat ce le recomandă colegilor din ALDE România în privinţa statului de drept, Hans van Baalen a spus: ”După cum probabil ştiţi, am avut un Congres ALDE la Madrid anul trecut, unde am discutat foarte deschis cu colegii noştri de la ALDE România despre viitor şi despre statul de drept. Aş spune că este foarte importantă Comisia de la Veneţia, iar noi vom urmări cum va ţine cont ALDE România de ce spune această Comisie şi de condiţiile ei şi cred că vom lucra într-un mod foarte pozitiv cu ALDE România în acest sens”.

De asemenea, eurodeputatul olandez a afirmat că România este pregatită să exercite mandatul de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene.

Liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State (foto dreapta) susţine că ALDE România a fost şi este preocupat de recomandările Comisiei de la Veneţia subliniind că preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu a militat întotdeauna pentru consolidarea statului de drept în România. “ALDE România este preocupat de recomandările Comisiei de la Veneţia şi de ideea de a avea un stat de drept funcţional, bazat pe legi adoptate în Parlament, nu pe protocoale secrete. ALDE va merge pe aceste idei, mai ales că România are nevoie acum de un stat de drept funcţional, bazat pe legile adoptate de Parlament şi nu pe protocoale, procese, achitări la unii, la alţii condamnări, chiar dacă nu sunt probe.” a declarat pentru www.arenamedia.ro State care a continuat “Liderul ALDE, domnul Călin Popescu Tăriceanu a fost una dintre vocile foarte sonore pentru întărirea statului de drept, a independenţei justiţiei în România şi a unei justiţii corecte. Este preocuparea noastră şi cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu toate dezbaterile care au loc în Parlament. Deci nu e nicio problemă”.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.