L. State: ALDE consideră că avem şansa unui nou proiect naţional: o Românie puternică într-o Europă unită!

 L. State: ALDE consideră că avem şansa unui nou proiect naţional: o Românie puternică într-o Europă unită!

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la DC News că a lansat o scrisoare deschisă către șefii partidelor din România prin care spune că își dorește crearea unui grup politic românesc în Parlamentul European. "Voi face un apel către toate partidele politice pentru a înțelege că dincolo de disputele noastre partizane este mai important interesul național care trebuie să ne conducă la ideea unei Românii puternice capabile să-și apere interesele în viitorul Parlamentul European. De aceea, am redactat o scrisoare pe care astăzi o voi trimite tuturor liderilor partidelor politice. (...) Le propun ca după alegerile din 26 mai să reflectăm împreună asupra unor teme cum ar fi problema aderării la spațiul Schengen, problema MCV, creșterea fondurilor de coeziune etc", a zis Călin Popescu Tăriceanu

“România postdecembristă a avut prea puţine proiecte naţionale. În fapt, doar două: aderarea la NATO în 2004 şi integrarea în Uniunea Europeană în 2007. Două proiecte esenţiale pentru români.” a declarat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “ALDE consideră că avem şansa unui nou proiect naţional: o Românie puternică într-o Europă unită. Există momente cruciale în care avem datoria să ne plasăm deasupra pozițiilor antagoniste. Pentru că, indiferent câte motive am avea să acţionăm mai degrabă separat decât împreună, că în orice partid am fi, ne iubim sincer țara și vrem cu toții să facem mai mult pentru ea. Președintele partidului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, a lansat chemarea către liderii politici să stabilim împreună care vor fi prioritățile României în cei cinci ani de mandat al noului Parlament European și să ne conjugăm eforturile pentru îndeplinirea acelor obiective despre care vom cădea de acord că sunt nu numai prioritare, dar şi comune.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.