Guy Verhofstadt îi răspunde lui Tăriceanu: Nu o lua pe calea iliberală. Reacţie din ALDE: Este un document total dezechilibrat!

Guy Verhofstadt îi răspunde lui Tăriceanu: Nu o lua pe calea iliberală. Reacţie din ALDE: Este un document total dezechilibrat!

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a trimis marţi o scrisoare extrem de dură lui Călin Popescu Tăriceanu în care respinge acuzaţiile acestuia conform cărora rezoluţia, critică la adresa coaliţiei din România, ar fi fost luată în necunoştinţă de cauză şi îi cere ultimativ preşedintelui Senatului să îi răspunda urgent dacă va da curs recomandărilor Comisiei de la Veneţia în ceea ce priveşte modificările aduse legilor Justitiei şi Codurilor penale. “Dragă Căline, vreau să aud răspunsul tău – vei susţine implementarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneţia? Nu o lua pe calea illiberală, în niciun caz în numele nostru!”

Reacţia din ALDE nu s-a lăsat mult aşteptată “În primul rând, scrisoarea care a apărut în presa din România este una obţinută pe surse, fiind prezentate doar pasaje din aceasta. În al doilea rând, scrisoarea transmisă de preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu s-a referit la dezamăgirea faţă de conţinutul rezoluţiei din Parlamentul European şi faţă de modul în care a fost votată. Această rezoluţie analizează dintr-o perspectivă eminamente politică o serie de evenimente fără a exista o informare echilibrată, fără a exista o singură menţiune la poziţia oficială a autorităţilor române, fie că este vorba de guvern, fie că este vorba de parlament, iar acest lucru este cu totul şi cu totul nefiresc. Este un document total dezechilibrat, este subiectiv, care ne dezamăgeşte profund. Nu toţi membrii grupului ALDE au votat în favoarea rezoluţiei.” declară liderul ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State care a mai adăugat “Între timp am primit informaţii din cadrul grupului ALDE şi aceste informaţii ne întăresc convingerea că foarte mulţi din cei care au votat nu ştiau despre ce e vorba în realitate. Sunt colegi de bună credinţă care au început să îşi pună întrebări serioase în legătură cu formulele care par să reprezinte o critică la adresa României în ceea ce priveşte statul de drept”.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.