Comisia juridică din Senat a amânat votul cu privire la cererea DNA în cazul lui Tăriceanu. L. State: Vorbim despre un dosar bazat pe foarte multe speculaţii şi interpretări

Comisia juridică din Senat a amânat votul cu privire la cererea DNA în cazul lui Tăriceanu. L. State: Vorbim despre un dosar bazat pe foarte multe speculaţii şi interpretări

Comisia juridică din Senat a amânat cu o săptămână dezbaterea pe fond a cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu. Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, a declarat că avocatul lui Tăriceanu a depus luni note scrise de apărare, care nu au putut fi studiate în totalitate.

Liderul ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State a declarat pe marginea acestui subiect că decizia luată de membrii Comisiei e una corectă, demersul procurorilor fiind Acela de a-I intimida pe Călin Popescu Tărciceanu şi ALDE. “Decizia luată de Comisia Juridică este una justă, în contextul în care avocatul domnului Tăriceanu a depus note scrise în apărare, un material destul de consistent. Senatorii din Comisia Juridică au nevoie de timp pentru a reuşi să studieze acest material în totalitate ca să-şi formeze o opinie corectă. De asemenea, având în vedere că s-au primit mai multe cereri de studiere a dosarului de către senatori care nu sunt membri ai Comisiei juridice, această decizie se dovedeşte a fi una utilă. Senatori care nu sunt membri ai comisiei trebuie să poată studia dosarul în cadrul Comisiei juridice după o procedură de confidenţialitate pe care o vor stabili Comisia şi Biroul Permanent. Totodată, vor fi studiate notele trimise în apărare de domnul Tăriceanu.” a susţinut State care a mai precizat “În ceea ce priveşte demersul procurorilor, dosarul are scopul de a-l intimida pe domnul preşedinte Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi pe ALDE, în lupta pe care au început-o pentru semnalarea gravelor abuzuri comise în România. Vorbim despre un dosar bazat pe foarte multe speculaţii şi interpretări pe care le fac procurorii. Sunt mai degrabă presupuneri ale procurorilor în cele 17.000 de file. Ce se va întâmpla în Parlament în momentul în care se va ajunge la votul pe decizia parlamentului de a cere sau nu urmărirea penală în ceea ce îl priveşte pe domnul presedinte Tăriceanu nu este un vot în legătură cu persoana acestuia, ci este mai degrabă un vot care să demonstreze că până la urmă legea este cea care trebuie să-i apere pe toti românii.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.