Călin Popescu-Tăriceanu: ALDE nu va onora invitația la consultări lansată de președintele Iohannis

Călin Popescu-Tăriceanu: ALDE nu va onora invitația la consultări lansată de președintele Iohannis

"ALDE nu va onora invitația la consultări lansată azi de președintele Klaus Iohannis.” susţine preşedintele Călăin Popescu-Tăriceanu care a continuat “În general, dl Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar să țină predici de pe scările Cotrocenilor; nu are niciodată îndoieli și nu dorește să asculte părerea altora.

Nu acceptăm să dezbatem teme de Justiție, atât timp cât dl Iohannis refuză să comenteze o problemă de maximă gravitate pentru aceasta. Una extrem de concretă și de actuală, precum prezența în fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispozițiilor regimului comunisto-securist.

Poziția noastră e fermă, iar dl Iohannis o cunoaște: dl. Augustin Lazăr trebuie să plece din funcție și trebuie să o facă neîntârziat. Orice minut în funcție constituie o palmă nemeritată pe obrazul celor care au avut curajul de a înfrunta fățiș regimul comunist în anii de tristă amintire.

Atât timp cât dl. Iohannis va tăcea pe această temă îl vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al foștilor torționari.

Iar sub umbrela acestei complicități, partidul nostru nu are ce discuta cu președintele în problematica Justiției”.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări joia şi vinerea viitoare, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din Justiţie, a informat Administraţia Prezidenţială. Potrivit sursei citate, joi, sunt invitaţi la consultări de la ora 15,00 reprezentanţii Partidului Naţional Liberal; de la ora 16,00 - ai Uniunii Salvaţi România; de la ora 16,45 - ai Partidului Mişcarea Populară; de la ora 17,30 - ai Uniunii Democrate Maghiare din România; de la ora 18,15 - ai Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. Vineri sunt invitaţi la consultări de la ora 11,00 reprezentanţii Partidului Social Democrat şi de la ora 12,00 - ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la consultările de la Cotroceni de săptămâna viitoare cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema situaţiei din Justiţie, dar de la partid va fi prezentă o delegaţie.