Călăraşi / ALDE, din lac în puţ!

Călăraşi / ALDE, din lac în puţ!

Anunţat încă din iunie ca un potenţial candidat chiar pentru Primăria Călăraşi, George Vlase a fost pus pe liber de conducerea organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi. Pentru că sunt „halucinante”, nu vom dezvălui aici motivele! Speranţa polticii locale a devenit şomer politic însă la cât de neserioasă e clasa politică locală n-ar fi exclus să-l revedem în prima linie, undeva pe la începutul anului 2020. Adică într-un alt partid politic (nu contează nici numele şi nici orientarea!) încercând să ne convingă căt de bun primar ar fi pentru municipiul, aflat sub ocupaţie liberală din 2004 încoace.

După PSD, UNPR şi ALDE (cam scurtă şederea, ce-i drept!), Vlase a cam încercat tot spectrul politic, plimbându-se nestingherit pe toate coridoarele ideologice semn că pentru ‘mnealui mai puţin contează partidul ci interesul propriu. Oricum îi dorim succes că tot nu ne costă nimic!

 

Dar dacă ALDE a scăpat de „dracu’”, are toate şansele să dea de „ta-su’”. Preşedintele Laurenţiu State confirmă că a purtat câteva discuţii cu o „capodoperă” a politicii călărăşene, Ion Ştefan însă „negocierile” încă nu s-au finalizat. Partidul lui Tăriceanu crede că va da lovitura realizând un transfer de marcă, în persoana unui poltician versat dar expirat care din 2000 încoace şi-a făcut veacul politic la PUR, PD, PSD şi PSRo iar tot acest periplu i-a adus şi o funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean într-o vreme în care PSD coabita cu PNL în acea construcţie de tristă amintire, USL.

De vreo 2 ani, după ce PSRo şi-a dat duhul, Ion Ştefan a dispărut din peisajul politic fiind preocupat doar de afacerile proprii. Şi pentru că banul vine mai uşor de la PSD, a bătut din nou la uşa partidului pe care l-a condus în 2012 sperănd că vechii săi camarazi politici  „îi vor ierta” derapajele, toate făcute în slujba prietenului său de la PNL, Răducu Filipescu.

După 18 ani de încercări politice, nu cred că Ion Ştefan ar mai avea chef s-o ia de la capăt. Dar aşa cum s-a întâmplat şi cu PSRo, şi acum s-ar conforma ordinului venit de la prietenul devenit între timp senator. Până la urmă ALDE e la guvernare iar în plus, într-o bună zi, ar putea deveni un colac de salvare peste vreo 2 ani, pentru mulţi liberali, inclusiv pentru Filipescu. De ce să pună alţii mâna pe ALDE şi nu prietenii apropiaţi liberalilor care în urmă cu 10 ani ne spuneau clar, răspicat cât de bun prim – ministru era Tăriceanu şi ce guvernare „mănoasă” a exercitat PNL sub conducerea sa!

Pe de altă parte, la câte „disensiuni” se ivesc zilnic în ograda PNL, ALDE pare varianta perfectă pentru cei care nu se mai regăsesc în curtea liberalilor.

 

Într-un astfel de context, ALDE are toate şansele să...cadă din lac în puţ! Dar...să-i fie de bine.

 

Altfel, cu cât ne apropiem de 2020, cu câte se animă mai mult viaţa politică locală. Asta n-ar fi o problemă insurmontabilă. Necazul e că în prim –plan revin oamenii care au folosit partidele şi oamenii din rândurile lor doar în beneficiu personal. Cu astfel de „cetăţeni”, n-ai cum să modernizezi o urbe şi un judeţ care se zguduie din 4 în 4 ani de promisiunile goale de conţinut trâmbiţate tocmai de ei. În realitate, nişte milogi politici care uită de la mână pân’ la gură ce le-au promis oamenilor!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.