Bugetul a fost aprobat. L. State: Decizia Parlamentului este una firească

Bugetul a fost aprobat. L. State: Decizia Parlamentului este una firească

Bugetul pe 2019 a fost adoptat miercuri, după ce şeful statului l-a contestat la CCR, apoi a cerut reexaminarea sa în Parlament. Astfel, s-au înregistrat 245 de voturi ”pentru” şi 115 voturi ”contra”.

 

Prin urmare, preşedintele Klaus Iohannis este obligat să promulge legea bugetului de stat pe 2019, deoarece nu poate refuza promulgarea decât o singură data.

“Decizia Parlamentului este una firească. Bugetul nu poate să mai întârzie foarte mult timp doar pentru că preşedintele vrea să facă un joc politic. România are nevoie de buget, comunităţile locale au nevoie de acest buget cât mai repede pentru a putea să dea drumul la investiţii. Aşteptăm ca preşedintele să promulge bugetul în cel mai scurt timp şi să nu mai pună beţe în roate guvernului şi unităţilor administrative.” a comentat pentru www.arenamedia.ro liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Reprezentanţii opoziţiei urmează aceeaşi strategie cu a preşedintelui Iohannis, de blocare a tuturor iniţiativelor care vin din partea Guvernului şi a coaliţiei de guvernare. Bugetul a fost dezbătut, amendamente au fost depuse în momentul în care a fost trimis de la Guvern către Parlament. Acum, singurul lucru care trebuia făcut era să fie revotat bugetul pentru a-i fi retrimis preşedintelui. Acuzaţiile opoziţiei sunt fără fond şi doar simple atacuri politice.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.