ALDE / Tăriceanu: Contăm pe 5 mandate!

ALDE / Tăriceanu: Contăm pe 5 mandate!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă că deocamdată nu a fost luată o decizie privind liste comune ALDE - PSD la alegerile europarlamentare din luna mai, susţinând că există atât argumente pro, cât şi contra.

Tăriceanu a subliniat însă că ALDE vrea să obţină cinci mandate la viitorul scrutin european.

''Nu s-a luat o decizie, nici într-un sens, nici în celălalt. Probabil că săptămâna viitoare vom avea o discuţie pe acest subiect şi o să luăm probabil o decizie. Sunt foarte multe argumente care pledează şi în favoarea unei variante şi a celeilalte variante. Colegii mei, şi eu împărtăşesc această idee, doresc ca în alegeri să existe un partid care să reprezinte valorile şi principiile liberale şi ale liberalismului în România, pentru că acesta a fost şi scopul pentru care ALDE a fost înfiinţat după trecerea PNL la Partidul Popular European'', a afirmat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă la Sinaia.

Liderul ALDE a adăugat că un calcul arată că rezultatele unei liste comune nu ar fi neapărat mai bune decât suma rezultatelor obţinute de cele două partide. Mai mult, el spune că ALDE contează pe obţinerea a cinci mandate de europarlamentar, iar cinci poziţii eligibile sunt greu de pus pe o listă comună.

Preşedintele ALDE a participat, sâmbătă, la Şcoala Politică de Iarnă a Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE), care a avut loc la Sinaia

Sursa www.agerpres.ro