ALDE / L. State: S-a dovedit de prea multe ori că, sub actuala sa conducere, Consiliul Fiscal este o instituţie părtinitoare

ALDE / L. State: S-a dovedit de prea multe ori că, sub actuala sa conducere, Consiliul Fiscal este o instituţie părtinitoare

Ultima variantă a bugetului pe 2019 prevede cheltuieli mai mari cu peste 2 miliarde lei, ca urmare a introducerii alocațiilor copiilor urcând deficitul, potrivit Ministerului Finanțelor, la 2,76% din PIB. Totuși, Consiliul Fiscal este de părere că deficitul va depăși 3% din PIB, anul acesta, având în vedere veniturile și cheltuielile prognozate, dacă politicile publice nu se schimbă.

O primă remarcă vizează diferențele semnificative ce apar la nivelul bugetului consolidat aferent anului 2019 între forma trimisă Consiliului fiscal spre formularea opiniei inițiale în 31 ianuarie 2019 și cea ulterior aprobată de Guvern și trimisă în Parlament.

“Am luat act de evaluările pe care Consiliul Fiscal le-a făcut publice şi vom ţine cont de ele. Însă, nu trebuie să pierdem din vedere că acelaşi Consiliu Fiscal, cu aceiaşi conducere, este instituţia care a legitimat şi susţinut rectificările bugetare ale guvernului Cioloş, dar şi proiecţiile bugetare, precum şi măsurile luate în perioada de criză economică de guvernarea Boc - Băsescu.” E de părere liderul ALDE Călăraşi, consilierul judeţean Laurenţiu State care a continuat “S-a dovedit de prea multe ori în ultimii ani că, sub actuala sa conducere, Consiliul Fiscal este o instituţie părtinitoare, ale cărei analize pot fi influenţate de partizanatul politic. Consiliul Fiscal ar trebui să aducă mai întâi explicaţiile privind erorile comise pe parcursul timpului, când nu se afla la guvernare actuala coaliţie, înainte să vină să ţină lecţii.”

State a mai precizat că “Bugetul este bazat pe un deficit de sub 3%, lucru care s-a realizat şi în anii trecuţi când acelaşi consiliu anunţa previziuni apocaliptice.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.