ALDE / L. State: România nu mai are un preşedinte, ci mai degrabă un candidat la preşedinţie!

ALDE / L. State: România nu mai are un preşedinte, ci mai degrabă un candidat la preşedinţie!

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii PNL, care a avut loc marţi, la o vilă de protocol, s-a încheiat după aproximativ trei ore, potrivit unor surse politice. Printre subiectele abordate s-au numărat campania pentru europarlamentare, precum şi strategia pentru perioada electorală, notează Mediafax.

Liderii PNL au întrevederi regulate cu preşedintele pentru a discuta despre coordonarea strategiei de campanie sau la referendumul pe justiţie.

“Asemenea şedinţe nu ar trebui să ne mai mire. Preşedintele este în campanie, încă de la începutul anului, iar demersurile din ultima perioadă, cele privind referendumul, nu sunt altceva decât încercări de a interveni în campania pentru europarlamentare.” susţine pentru www.arenamedia.ro, liderul ALDE călăraşi, Laurenţiu State care a mai adăugat “România, în ultimul an de mandat al lui Iohannis, nu mai are un preşedinte, ci mai degrabă un candidat la preşedinţie. De altfel, în toţi cei 5 ani de mandate, Iohannis s-a comportat asemenea unui etern candidat pentru un al doilea mandat.”

Întrevederea a venit şi în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat vinerea trecută că va invita la consultări partidele politice pe tema situaţiei justiţiei. Conform anunţului Administraţiei Prezidenţiale, joi, au fost invitaţi reprezentaţii PNL, de la ora 15.00, ai USR de la ora 16.00, cei ai PMP de la ora 16.45, la 17.30 - UDMR şi la 18.15 Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri sunt invitate la Cotroceni delegaţiile PSD şi ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. În anunţ, Preşedinţia a mai precizat că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

În schimb, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenţi la Cotroceni.