ALDE / L. State: Protocoalele semnate şi dezvăluite în acest an au conţinut măsuri care nu au fost prevăzute în nicio lege

ALDE / L. State: Protocoalele semnate şi dezvăluite în acest an au conţinut măsuri care nu au fost prevăzute în nicio lege

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a afirmat, recent, la TVR 1, că, în momentul în care „devine eroul împotriva statului de drept (statul paralel - n.r)”, Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să le spuna românilor că Legile Macovei au fost date în perioada când acesta era premier. „Despre domnul Tăriceanu ce să zic? Poate că în lunga sa carieră politică acum este într-o situaţie ceva mai convenabilă pentru domnia sa, dar până în momentul în care devine eroul luptei împotriva statului de drept (sic!). Când devine eroul împotriva statului de drept trebuie să facă un lucru. Să-şi aducă aminte şi să spună «români, am uitat ceva. Şi voi aţi uitat dar eu nu ar trebui să uit. Legile Macovei le-am dat eu, Tăriceanu». Legile Macovei, pe seama cărora se pune atâta nenorocire, au fost angajate, răspunderea este angajată de prim-ministru. Macovei nu a fost niciodată prim-ministru, a fost doar ministru (al Justiţiei - n.r.) în Guvernul Tăriceanu”, a declarat Crin Antonescu, la TVR 1.

De asemenea, liberalul a spus, cu referire la Călin Popescu Tăriceanu, că „poziţia aceea pe lângă PSD nu este bună”.

“Crin Antonescu se alătură campaniei de manipulare şi dezinformare care a fost lansată de Parchetul General şi Augustin Lazăr în luna octombrie prin care încercau să arunce vina protocoalelor pe deciziile luate în guvernarea Tăriceanu.  Trebuie spus adevărul, iar oamenii să nu cadă în plasa acestor minciuni aruncate în spaţiul public de diverşi lideri politici ieşiţi la pensie sau de persoane care încearcă să îşi salveze pielea, cazul lui Augustin Lazăr. Protocoalele semnate şi dezvăluite în acest an au conţinut măsuri care nu au fost prevăzute în nicio lege. Protocoalele secrete s-au adăugat la legislaţia în vigoare doar prin simpla înţelegere dintre şefii din procuratură şi cei din servicii. Unde în documente adoptate de guvernarea Tăriceanu se vorbeşte despre echipele mixte? Unde se spune despre faptul că informaţiile existente la dosar nu trebuie să fie puse la dispoziţia învinuitului? Rolul de poliţie judiciară a fost stabilit prin mica înţelegere dintre procuri şi servicii, nu de legile justiţiei.” e de părere liderul interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State (foto centru) care a continuat “Dacă domnul Crin Antonescu consideră că prin manipulare poate să-şi recapete capital politic, se înşeală amarnic. Acesta ar trebui să ofere el o serie de explicaţii celor care au avut încredere în PNL şi care au fost trădaţi de către interesele sale personale. Antonescu ar trebui să explice tuturor liberalilor din România cum a fost posibil şi care au fost argumentele pentru care a trecut PNL la Partidul Popular European, la partidul din care Băsescu face parte? Crin Antonescu nu poate veni acum asemenea unui Făt-Frumos al politicii, fără a da mai întâi nişte explicaţii cu privire la deciziile sale în calitate de fost preşedinte al PNL.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.