ALDE / L. State: Preşedintele se duce în zona de ridicol. Pentru Iohannis nu mai contează legea, Constituţia

ALDE / L. State: Preşedintele se duce în zona de ridicol. Pentru Iohannis nu mai contează legea, Constituţia

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, referitoare la propunerile de numire în funcţiile de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice şi de ministru al transporturilor. Şeful statului spune că propunerile Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici nu fac dovada îndeplinirii tuturor condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs şi afirmă că cei doi trebuie să depună la dosar cazierele judiciare.

“Domnul preşedinte Iohannis continuă să dezbine. Prin tot ce face, vrea să blocheze activitatea Guvernului. Vrea să blocheze toate lucrurile bune pe care Guvernarea ALDE-PSD le-au anunţat pentru 2019.” ausţine liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State (foto stânga) care a mai adăugat “Aşa consideră dumnealui că va câştiga un nou mandat: din opoziţie şi blocând orice iniţiativă. Greşeşte, aşa va pierde pentru că românii nu mai vor politicienii care să îi dezbine. E tot mail impede că preşedintele Iohannis a intrat într-o logică a campaniei electorale, care, din păcate pentru România, se va întinde pe întreg parcursul anului. Pentru dumnealui, principalul obiectiv pentru acest an este noul mandat de preşedinte. Este mai preocupat de propria sa campanie, lăsând în plan secundar imaginea României şi activitatea Guvernului.”

State consideră că în această perioadă preşedintele Iohannis a inventat pur şi simplu motive ca să respingă cele două nominalizări menţionate mai sus şinând două posture cheie blocate. “Nu există argumente logice pentru care preşedintele continuă această situaţie. Domnul Iohannis, după părerea mea, sabotează activitatea guvernului. Suntem în plină preşedinţie a Consiliului UE, iar preşedintele ţine două posturi cheie blocate. Dacă refuzi să numeşti doi miniştri în momentul în care România a preluat preşedinţia, trebuie să spui pe ce te bazezi. Este îngrijorător şi arată un nivel de profesionalism la care nu se ridică Iohannis. Preşedintele a inventat pe parcursul a aproximativ două luni de zile motiv după motiv nespunând de la început ce vrea, ceea ce arată că de fapt nici nu ştia la începutul respingerilor ce motiv invocă la sfârşit. La început, doamna Olguţa Vasilescu a fost respinsă pe motiv că nu ar corespunde funcţiei din punct de vedere profesional şi doar domnului Ilan Laufer i-a cerut în mod special să facă dovada îndeplinirii condiţiilor. Aceste lucruri au fost îndreptate de către Executiv. Acum, preşedintele a inventat noi motive pentru a respinge miniştrii. Trebuie să avem în vedere că nu e prima remaniere pe care o face coaliţia PSD – ALDE. Abia acum preşedintele identifică faptul că sunt lipsuri în dosare. E trist, dar domnul preşedinte se duce în zona de ridicol. Prima dată că nu aveau buletinul, acum că nu aveau cazierul. Pentru domnul Iohannis nu mai contează legea, Constituţia. Vrea să încalce legea cât mai puternic sperând ca aşa va atrage electoratul care protestează şi care s-a îndepărtat de el.” a conchis liderul judeţean al ALDE Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.