ALDE / L. State: Preşedintele Iohannis sabotează activitatea guvernului

ALDE / L. State: Preşedintele Iohannis sabotează activitatea guvernului

Premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că preşedintele Klaus Iohannis va da săptămâna viitoare un răspuns clar cu privire la propunerile pentru Ministerul Muncii şi cel al Dezvoltării.

"Nu am niciun semnal legat de cele două propuneri, de cele doua ministere. Speranţa mea este că în această săptămână preşedintele Iohannis să dea un răspuns clar pentru a vedea cum procedăm. Deja a trecut o lună din Preşedinţia rotativă a Consiliului UE deţinută de către România, avem directive importante, avem acte normative importante pe agenda europeană şi credeţi-mă că lipsa a doi miniştri în Guvern, chiar dacă domnul Teodorovici, doamna Plumb au încercat să fie cât mai activi pe plan european, acest lucru se cunoaşte pentru că este o muncă dublă atât în Guvernul României, cât şi la nivel european şi gândiţi-vă ce înseamnă încă două ministere pe doi miniştri. (...) În momentul în care vom vedea decizia preşedintelui, vom lua şi noi o decizie în cadrul Comitetului Executiv Naţional", a declarat Dăncilă după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State a declarat că preşedintele Iohannis a intrat deja într-o logică a campaniei electorală, subliniind că din punctual său de vedere domnia sa sabotează activitatea guvernului. “Constituţia nu descrie în amănunţime fiecare acţiune a diferitelor instituţii care compun arhitectura instituţională a statului român. Sunt o serie de lucruri care sunt implicite, unele sunt explicite dar puţine, Constituţia nu detaliază. Preşedintele trebuie să facă anumite lucruri, conform prevederilor constituţionale. Noi suntem, din păcate, în acest blocaj de o bună bucată de vreme. Klaus Iohannis a intrat într-o logică a campaniei electorale, care, din păcate pentru România, se va întinde pe întreg parcursul anului. Nu există argumente logice pentru care preşedintele continuă această situaţie. Domnul preşerdinte Iohannis sabotează activitatea guvernului. Suntem în plină preşedinţie a Consiliului UE, iar preşedintele ţine două posturi cheie blocate. Sunt nişte lucruri care, până la urmă, ţin şi de bunul simţ şi de experienţa politică pe care preşedintele trebuie să o aibă.” a spus State.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.