ALDE / L. State: Practicile din ultimii ani trebuie să fie oprite, iar oamenii să nu mai fie acuzaţi pe nedrept!

ALDE / L. State: Practicile din ultimii ani trebuie să fie oprite, iar oamenii să nu mai fie acuzaţi pe nedrept!

Curtea Constitutională a României va dezbate pe 16 ianuarie sesizarea de neconstituţionalitate depusă de PNL şi USR asupra legii de aprobare a ordonanţei care vizează înfiinţarea secţiei pentru anchetarea infracţiunilor din justiţie.

PNL şi USR au sesizat CCR referitor la ordonanţa de urgenţă nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Opoziţia a cerut instituţiei să sesizeze şi Curtea de Justiţie a UE. Reprezentantii PNL si USR mai cer Curţii Constituţionale să suspende soluţionarea sesizării lor de neconstituţionalitate până la pronunţarea unei hotărâri preliminare de către CJUE cu privire la întrebările formulate.

Practicile din ultimii ani trebuie să fie oprite, iar oamenii să nu mai fie acuzaţi pe nedrept, dosare care să fie fabricate la comandă. Judecatorii nu trebuie să tremure de frică în sala de judecată, ci ei trebuie să înfăptuiască justiţia.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, liderul interimar al ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State care a continuat “Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie va funcţiona în cadrul Parchetului General, mutând astfel de la DNA acest instrument de presiune asupra magistraţilor. DNA a folosit dreptul de a cerceta magistraţi în mod abuziv, urmărind ţinte precise, dosare care aveau un puternic substrat politic, doar pentru a primi verdicte favorabile. Presiunile la care au fost supuşi judecătorii, mai ales gândindu-ne la ce au însemnat protocoalele secrete cu serviciile, ne dezvăluie o Românie ruptă de lumea liberă, de lumea democrată. Mai mult, Secţia de investigare este una constituţională, o secţie cerută de asociaţiile de magistraţi. De asemenea, nu trebuie să uităm că CSM a salutat înfiinţarea acestei acestei secţii.”

În sensul celor afirmate mai sus, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii îşi exprima pe data 23 octombrie convingerea că noua structură specializată va contribui la asigurarea unei protecţii adecvate a magistraţilor împotriva presiunilor exercitate asupra lor, sporind garanţiile de independenţă ale acestora. “Consiliul Superior al Magistraturii şi-a asumat derularea cu responsabilitate a procedurilor de numire a procurorilor în funcţii de conducere şi de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, potrivit dispoziţiilor legale. În aceste condiţii, oare de ce nişte politicieni din opoziţie au fost atât de vehemenţi împotriva secţiei de la Parchet, dar cu cea de la DNA sunt de acord? De data aceasta se reconfirmă, oare pentru a câta oară?, că modificările aduse legilor justiţiei de către Parlament sunt necesare.” a conchis preşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.