ALDE / L. State: Obiectivul pe care ni l-am propus, de 15%, este realizabil!

ALDE / L. State: Obiectivul pe care ni l-am propus, de 15%, este realizabil!

Liderul interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State consideră că obiectivele politice asumate înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai pot fi realizate atât în plan local cât şi naţional. State subliniază că ALDE are o ofertă politică foarte bună propunând o listă de candidaţi cu experienţă atât în viaţa profesională cât şi politică.

Domnule State, ne aflăm înaintea declanşării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Aţi fost prin judeţ, aţi luat pulsul cetăţenilor. Ce şanse credeţi că are ALDE la nivel local şi dacă puteţi să ne spuneţi şi la nivel naţional, pe 26 mai?

Din punctul meu de vedere, şansele noastre arată un orizont destul de bine conturat, dacă luăm în seamă evenimentele care s-au întâmplat la nivel naţional acum două zile, odată cu clarificarea situaţiei în ceea ce-l priveşte pe preşedintele Senatului şi ALDE, dl. Călin Popescu Tăriceanu ca urmare a achitării dumnealui în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă.

În altă ordine de idei, vreau să spun că în perioada de precampanie, intenţia noastră a fost de a parcurge cel puţin o dată marea majoritate a localităţilor din judeţul Călăraşi, în special cele cu bazin electoral consistent. Ne-am axat foarte mult pe cele două municipii, pe cele 3 oraşe, pe comunele cu număr de locuitori mare şi în special pe comunele unde avem organizaţii ale partidului.

Vreau să mulţumesc pe această cale pentru implicare fiecărei organizaţii, fiecărui preşedinte şi a tuturor membrilor noştri. Aş dori să le aduc în atenţie şi pe această cale că ne aşteaptă o campanie în care trebuie să fim foarte implicaţi, foarte motivaţi. Aşa cum am mai spus, la nivel naţional, intenţia noastră este de a scoate un scor de cel puţin 15%. În judeţul Călăraşi, din pulsul pe care l-am luat în această precampanie, zic că este un obiectiv care, din punctul meu de vedere, poate fi realizat.

Lista se deschide văd  cu două doamne care sunt reprezentative pentru România în Parlamentul European, Norica Nicolai şi Renate Weber, urmează un fost ministru al economiei şi al finanţelor, Varujan Vosganian... Observ o listă croită în jurul unor oameni care au demonstrat ceva în viaţa profesională şi politică.

Da, aşa este. Din punctul meu de vedere, şi nu numai, consider că ALDE are una dintre cele mai bune liste în ceea ce priveşte reprezentarea. Atât doamna Norica Nicolai cât şi doamna Renate Weber au fost două militante care au arătat într-adevăr în primul rând patriotism. S-au implicat în mod efectiv pentru a promova o politică, în primul rând, constructivă şi obiectivă, în numele ţării noastre. Să nu uităm că au fost mulţi europarlamentari care, nu ştiu din ce considerente, au dat impresia că reprezintă mai mult interesele altor state sau grupuri, decât interesele noastre, ale României. De asemenea, vreau să spun că figurează pe lista de candidaţi şi dl. prof. dr. univ. Daniel Barbu, o personalitate în mediul cultural, academic, istoric. Domnul Varujan Vosganian se află şi dumnealui pe listă în zona eligibilă. Donia sa e o voce în ALDE, un politician de top care de-a lungul carierei politice o ocupat poziţia de ministru conducând: Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor. Înn primii 6 figurează şi dl. deputat Andrei Gerea, preşedintele ALDE la nivelul municipiului Bucureşti. Din punctul meu de vedere domnul Gerea este o personalitate de răsunet în lumea politică românească.

Ca să concluzionăm, sunteţi cu motoarele turate la maxim…

Aşa este. Pentru că e primul meu examen în calitate de preşedinte interimar al filialei ALDE Călăraşi, am această ambiţie personală de a scoate un scor cu două cifre, care să se înscrie în media naţională a partidului, adică de 15%.

Am stabilit împreună cu colegii deplasările în toate localităţile din judeţ iar acolo unde avem structuri proprii de partid, să mergem de cel puţin două ori în perioadă de campanie.

Vreau să anunţ pe această cale că din discuţiile purtate cu cei de la Centru, o parte dintre candidaţi se vor afla şi în teritoriu, la Călăraşi şi la Olteniţa pentru a se întâlni cu membrii şi simpatizanţii ALDE

La final aş vrea, pe scurt, să ne spuneţi o parte dintre motivele pentru care cetăţenii ar trebui să opteze, pe 26 mai, pentru lista de candidaţi propusă de ALDE.

În primul rând, aşa cum am mai spus, pentru activitatea desfăşurată de cele două doamne în Parlamentul European, pentru proiectele pe care le-au iniţiat şi în care au fost implicate la nivelul Parlamentului European.

În al doilea rând, ALDE propune pentru Parlamentul European candidaţi care au curajul să spună STOP dublului standard: nu mai există cetăţeni europeni de rangul 2! Viitorii europarlamentari ALDE ne vor reprezenta cu demnitate şi hotărâre iar românii se vor simţi cu adevărat reprezentaţi şi respectaţi la Bruxelles.

ALDE este partidul care în acest moment reprezintă cu adevărat interesele liberale, faţă de aşa-zisul partid liberal care s-a îndepărtat foarte mult de această viziune liberală. Noi reprezentăm, în mod real, interesele cetăţeanului, apărăm drepturile şi libertăţile cetăţeneşti şi susţinem capitalului românesc. ALDE susţine independenţa justiţiei şi condamnă abuzurile realizate în acest domeniu vital pentru dezvoltarea României.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.