ALDE / L. State: O decizie cu privire la candidatura pentru alegerile prezidenţiale nu a fost încă luată

ALDE / L. State: O decizie cu privire la candidatura pentru alegerile prezidenţiale nu a fost încă luată

Din partea Coaliţiei PSD-ALDE va candida oricine îl poate invinge pe actualul preşedinte Klaus Iohannis, iar asta înseamnă că poate fi chiar şi un candidat comun.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat recent că “Iau în calcul varianta ca din partea alianţei PSD-ALDE să candideze candidatul cu cele mai mari şanse pentru ca Iohannis să nu mai lovească România încă cinci ani de zile. Ăsta este principalul criteriu care pentru mine, personal, este cel mai important.”

Candidatul PSD-ALDE va fi anunţat după europarlamentare.

“Analizăm în continuare care este cea mai bună soluţie, în aşa fel încât să avem cea mai bună şansă de a-l învinge pe Klaus Iohannis.” a precizat pentru www.arenamedia.ro liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “În cadrul coaliţiei avem discuţii, ne înţelegem şi putem să luăm anumite decizii în mod comun. În ceea ce priveşte o candidatură comună fără doar şi poate ne vom pune la aceeaşi masă, vom sta şi vom analiza, vom face sondaje şi pe baza studiilor sociologice, a analizelor noastre proprii, ale analiştilor politici, o să luăm o hotărâre. Însă această decizie, cel mai probabil, va avea loc după alegerile europarlamentare.”

În schimb, la europarlamentarele din mai, cele două partide, PSD şi ALDE au decis să meragă pe liste separate.