ALDE / L. State: Mesajul transmis de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale a avut o abordare profund politică

ALDE / L. State: Mesajul transmis de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale a avut o abordare profund politică

Bugetul pe 2019 a ajuns miercuri la Palatul Cotroceni, preşedintele Iohannis considerând că acesta nu este unul sustenabil, iar alocarea fondurilor a fost făcută ţinându-se cont de interesele „camarilei de partid”. Precizările au fost făcute de Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

 „Întârzierea neexplicată nici până în prezent a bugetului denotă de fapt lipsa de soluţii a Guvernului PSD, soluţii pentru problemele reale ale cetăţenilor. Un Guvern care şi-a demonstrat în repetate rânduri limitele, un Guvern al imposturii, incompetenţei, care a picat cu brio, iată, şi acest test important - acela de a construi un buget credibil, sustenabil şi la timp pentru nevoile românilor”, a spus Dobrovolschi, precizând că preşedintele Iohannis va anunţa în zilele următoare decizia în privinţa legii bugetului.

Ministrul Rovana Plumb consideră ”jignitoare” o parte dintre afirmaţiile făcute şi consideră că este strict o declaraţie politică făcută în numele preşedintelui Iohannis.

Eugen Teodorovici afirmă că declaraţia de la Cotroceni arată că la Preşedinţie nici măcar nu s-a citit bugetul. „Este o declaraţie pentru campania electorală pe care preşedintele a început-o de ceva timp”, a mai spus Teodorovici.

“Mesajul transmis de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale a avut o abordare profund politică, una cu care ne-a obişnuit preşedintele în ultimele sale ieşiri. Am văzut o declaraţie fără argumente, în care s-a vorbit despre lucruri generale, nu despre lucruri concrete.” este de părere liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Bugetul votat de Parlament este unul al consolidării economice a României, în care previzionăm majorări pe investiţii şi venituri. Spre exemplu, Educaţia, Sănătatea, Investiţiile au sume consistente în bugetul de stat pe 2019. Faptul că un consilier al preşedintelui pune el sub semnul întrebării capacitatea de a realiza bugetul, e problema lui. Nu poţi vorbi despre bugetul României ca fiind o camarilă de partid. Este o jignire pe care administraţia prezidenţială o face într-o declaraţie politică.

State crede că nimeni de la Cotroceni nu a “răsfoit” legea bugetului. “Un lucru este clar: cineva la preşedinţie nu a citit bugetul deloc. Nu poţi să ieşi cu declaraţii şi după aceea să spui că vei analiza. Ce înseamna asta? Că nu ai citit nimic şi nu ştii despre ce e vorba. Este o declaraţie tipic pentru campania electorală. În cazul unui subiect precum bugetul de stat, ori te abţii şi faci o analiză temeinică, ai un dialog cu Guvernul, vezi dacă e argumentat ce spui tu, ori aştepţi, analizezi şi decizi. Nu poţi să ieşi cu declaraţii defăimătoare, fără argumente. Preşedintele nu doreşte un dialog, ci el vine să dea lecţii Guvernului.” a mai adăugat liderul ALDE Călăraşi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.