ALDE / L. State: La început de an, cei din PNL continuă pe linia manipulării şi a dezinformării

ALDE / L. State: La început de an, cei din PNL continuă pe linia manipulării şi a dezinformării

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a adresat premierului Viorica Dăncilă şi preşedinţilor celor două Camere o scrisoare deschisă în care îi somează să prezinte urgent în dezbatere publică proiectul de buget pe 2019 şi să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru adoptarea legii bugetului de stat pe anul acesta. El susţine că este inadmisibil ca România să înceapă anul 2019 fără un buget aprobat, fără o prognoză clară de venituri şi cheltuieli bugetare şi fără o bază legală care să fundamenteze cheltuirea banilor publici. Ca urmare a acestui fapt principala lovitură o resimt companiile care nu ştiu la ce noi taxe şi impozite să se mai aştepte care pot apărea în proiectul legii bugetului de stat pentru 2019 şi nu-şi pot construi planurile de afaceri pentru acest an, consideră liderul PNL.

“Demersul lui Ludovic Orban este unul profund politicianist, care nu are niciun fel de acoperire. La început de an, cei din PNL continuă pe linia manipulării şi a dezinformării.” susţine preşedintele interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State (foto primul din stânga) care a mai declarat pentru www.arenamedia.ro “În privinţa bugetului, acesta este în analiza finală a Guvernului, urmând să fie prezentat în perioada următoare. Trebuie precizat faptul că nu e pentru prima dată când România intră într-un nou an fără a avea un buget adoptat. Există fonduri necesare pentru ca instituţiile să funcţioneze până la adoptarea noului buget. În privinţa bugetului pe 2019, acesta ar trebui în mod normal să cuprindă şi legea pensiilor, cea adoptată de Parlament şi blocată de către opoziţia PNL – USR prin contestarea la CCR. Ne dorim ca noua lege a pensiilor să fie implementată din acest an, dar pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie să fie inclusă în buget. Ce au făcut cei din opoziţie nu a fost decât să blocheze acest parcurs. “

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.