ALDE / L. State:  Domnul Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alții au făcut-o!

ALDE / L. State:  Domnul Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alții au făcut-o!

Preşedintele Senatului, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, îl face praf pe Klaus Iohannis. Acesta spune că România are la Cotroceni „un trântor solemn, un politician - creaţie de laborator care nu a pus nicio piatră la eşafodajul european”şi că fostul primar al Sibiului ”se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României”.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, lansează un atac dur la președintele Iohannis, pe care îl acuză că încearcă să dea lecții de europenism în condițiile în care nu are niciun merit în integrarea României în structurile NATO și UE și că își arogă meritele altora.

„Domnul Klaus Werner Iohannis și-a făcut un cadou ”instituțional”. Şi-a convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează.” a comentat pentru www.arenamedia.ro liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Domnul Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alții au făcut-o. Dumnealui era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus și să-și croiască drum electoral pe banii alocați de noi Sibiului, capitală culturală europeană. Azi, fostul primar crede că parcursul european al țării stă strict în persoana sa și împrăștie, între două navete la Bruxelles și un palton trântit nervos pe capota mașinii, minciuni toxice despre cei care vor să scoată țara din UE.”

State a mai subliniat că “Niciun partid nu a avut vreodată această temă, la noi, în campanie ori în afara ei. Niciun politician cât de cât relevant nu a pus la îndoială orientarea pro-europeană a țării. Faptele există doar în imaginația prezidențială.”

Vicepreşedintele ALDE Călăraşi a mai arătat că “Nu a fost vorba despre niciun „acord național” sau despre vreun „pact politic”. Ce a făcut Iohannis azi este un dictat din dealul Cotrocenilor. Nimic nu e întâmplător în acțiunile preşedintelui Iohannis. Momentul în care a ales să semneze acest simulacru de pact este în vreme ce în Parlament urmează să fie votul pe moţiunea de cenzură.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.