ALDE / L. State, despre fondul de investitii locale: Suntem cu această discuţie în faza incipientă

ALDE / L. State, despre fondul de investitii locale: Suntem cu această discuţie în faza incipientă

Imediat după şedinta Comitetului Executiv, premierul şi presedintele PSD au anunţat că în următoarea sedinţă de guvern va fi înfiinţat un fond de investiţii de 10 miliarde de euro! Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat la finalul şedinţei Comitetului Executiv că Fondul de investiţii pentru administraţiile locale va fi înfiinţat printr-o Ordonanţă care va fi adoptată în următoarea şedinţă de Guvern.

“Suntem cu această discuţie în faza incipientă. Încă nu avem cunoştinţă faţă de modul în care va arăta această propunere de înfiinţare a fondului. Aşteptăm să vedem care va fi forma ordonanţei de urgenţă pe care Guvernul o va propune pentru înfiinţarea fondului de investiţii.” a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul interimar al ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State care a continuat “La ora actuală, România are nevoie de proiecte şi de fonduri pentru a se dezvolta. În acest sens, tot ceea ce poate contribui la apariţia de proiecte de dezvoltare trebuie să fie încurajat. Constatăm că sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care dispun de foarte mulţi bani, dar întotdeauna vor să primească bani şi de la buget. Există în acelaşi timp localităţi care nu au aceleaşi posibilităţi de a-şi asigura veniturile necesare în vederea dezvoltării lor, cu toate că nevoile, evident, există şi atunci vrem să dăm posibilitatea şi acelor localităţi care nu au posibilitatea de a se autofinanţa să aibă acces la o finanţare. Sigur, această finanţare poate să fie gândită complementar, pe lângă fondurile europene să existe şi o finanţare din partea bugetului, din partea bugetului consolidat în aşa fel încât să-şi poată atinge obiectivele de dezvoltare şi proiectele pe care doresc să le realizeze.”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a mai menţionat că este vorba despre 10 miliarde de euro care vor veni "din România". El a spus ca proiectul va fi "finalizat azi-mâine", iar în prima şedinţă de Guvern va fi adoptată o Ordonanţă privind înfiinţarea acestui fond de investiţii. Dragnea nu a vrut să dea detalii despre acest fond de investiţii, spunând că după adoptarea OUG Ministerul Finanţelor va explica acest proiect.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.