ALDE / L. State: De unde atâta isterie pe tema legii recursului compensatoriu?

ALDE / L. State: De unde atâta isterie pe tema legii recursului compensatoriu?

Ministrul Justitiei a continuat, marţi, să se delimiteze de legea recursului compensatoriu, Tudorel Toader spunând într-o postare de Facebook, că MJ nu a fost de acord cu modificările propuse şi că a considerat legea neconstituţională.

Toader a postat un istoric al parcursului legii recursului compensatoriu ”pe înţelesul tuturor”, la final sugerând că răspunderea aparţine guvernării anterioare, CSM şi Camerei Deputaţilor, nu Ministerului Justiţiei, care nu a fost de acord pentru că a ţinut cont de opinia venită de la Administraţia Penitenciarelor.

PSD a reacţionat în scandalul crimei de la Mediaş susţinând că autorul acesteia nu a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu şi că acuzaţiile potrivit cărora ministrul Justiţiei este responsabil de eliberarea infractorilor care recidivează „e dictată de interese politice şi afectează interesele naţionale”.

Referitor la acţiunile PNL şi USR, asistăm la o exploatare a unei tragedii de către reprezentanţii opoziţiei. PNL şi USR încearcă să se folosească de tragedia de la Mediaş pentru a-şi duce mai departe acţiunile împotriva Guvernului. Însă, cele două partide, şi USR şi PNL, au susţinut fără reţineri proiectul promovat de Raluca Prună şi guvernarea Cioloş, privind recursul compensatoriu. Să nu uităm cine a venit cu ideea unui asemenea proiect şi cine l-a susţinut. USR, partidul care cere acum retragerea recursului compensatoriu, este chiar cel care a susţinut-o pe Prună până la capăt şi guvernul pe care l-a reprezentat. Mai mult, PNL e partidul care a susţinut din toate puterile guvernul Cioloş şi i-au făcut invitaţii continue lui Cioloş să li se alăture.” a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul judeţean ALDE Călăraşi, Laurenţiu State (foto stânga) care a continuat “Trebuie să stabilim în ce condiţii a fost dat recursul compensatoriu: România urma să fie sancţionată de catre CEDO pentru aglomeraţia din închisori. Şi atunci, de unde atâta isterie pe tema legii recursului compensatoriu? Această lege a fost introdusă de guvernul de tehnocraţi şi modificată de Parlament în urma propunerii CSM. Ea este aplicată într-o ţară cu un înalt grad de siguranţă publică prin comparaţie cu state occidentale.”

Preşedintele ALDE Călăraşi a mai adăugat că în acest moment, propaganda antiguvernamentală se străduieşte să creeze în spaţiul public o temă artificială pe tema recursului compensatoriu, subiectul acestei campanii agresive fiind ministrul Justiţiei. “În acest moment vedem cum în spaţiul public propaganda antiguvernamentală, în frunte cu cele două partide de opoziţie şi entităţile media care le susţin, încearcă sa creeze un subiect artificial din recursul compensatoriu. Instituţii de presă şi ziarişti, alături de lideri politici, manipulează dramele unor oameni, în acest caz crima de la Mediaş. Ultima găselniţă a propagandei este aceea că recursul compensatoriu eliberează criminalii care omoară oameni. Totul axat pe Tudorel Toader, care este de fapt subiectul acestei campanii agresive. în primul rând, aşa cum arată specialiştii în drept, cazul de la Mediaş este cu totul altfel decât a fost prezentat de diferite surse media. De ce? Cel care a ucis a fost eliberat în baza legii normale, care stabileşte că dupa executarea a 3/4 din pedeapsă poate solicita liberarea condiţionată, deci poate fi trimis acasă. În concluzie, instanţa din Deva a decis liberarea condiţionată a condamnatului. Parchetul nu a atacat sentinţa, ea rămânând definitivă. Evaluarea o face comisia din penitenciar, plus judecătorul care dă decizia. Deci nici pomeneală de recurs compensatoriu, dar jurnalişti, politicieni şi alţi influenceri continuă să rostogolească această idee falsă. Repet, legea privind recursul compensatoriu a fost iniţiată de ministrul Justiţiei Raluca Prună, din guvernul Cioloş, dar aceasta fuge de răspundere. Ne tot spune că s-a modificat în Parlament. Aşa e, însă iniţiativa a aparţinut guvernării Cioloş, ministrul Prună fiind cel care a şi propus numărul de zile care să fie considerate compensatorii. În concluzie, asistăm la o campanie care nu mai are legătură cu presa sau cu politica. Este o campanie de denigrare a Guvernului şi a ministrului Justiţiei.” a conchis Laurenţiu State.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.