ALDE / L. State: Acesta este preşedintele de care România a avut şi are acum nevoie!

ALDE / L. State: Acesta este preşedintele de care România a avut şi are acum nevoie!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că o decizie privind candidatura sa la alegerile prezidenţiale din toamnă ar urma să fie luată după scrutinul europarlamentar, în urma unei analize atât în interiorul formaţiunii, cât şi în cadrul coaliţiei de guvernare.

Alegerile pentru Parlamentul European reprezintă un anumit test, într-o oarecare măsură, dar nu într-o măsură decisivă, a afirmat Tăriceanu.

În timpul vizitei efectuate duminică la Giurgiu, membrii şi simpatizanţii ALDE au scandat de mai multe ori "Tăriceanu - preşedinte!".

“O decizie cu privire la candidatul pentru alegerile prezidențiale va fi luată după alegerile europarlamentare. ALDE se concentrează în această perioadă în mod special pe campania pentru europarlamentare.” a declarat pentru www.arenamedia.ro vicepreşedintele ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Însă, atunci când vorbim despre viitorul președinte al României, spunem fără ezitare că portretul candidatului este opusul lui Klaus Iohannis! Acela va fi preşedintele ideal! Ce înseamnă opusul? Un preşedinte care să nu fie partizan politic, un preşedinte care să nu dividă ţara în tabere, între „ ai mei” şi „ceilalţi”, un preşedinte care să stea mai mult în mijlocul românilor şi mai puţin prin vacanţe în afară, un preşedinte căruia să-i pese de poporul lui astfel încât în plan european să nu accepte să fie unul care doar urmează indicaţiile mai marilor europeni, ci să fie un preşedinte care are forţa să stabilească şi să impună direcţii. Acesta este preşedintele de care România a avut şi are acum nevoie!”