ALDE Călăraşi / L. State: Preţul gazelor a fost  plafonat pentru consumatorii casnici

ALDE Călăraşi / L. State: Preţul gazelor a fost  plafonat pentru consumatorii casnici

Guvernul a decis în şedinţa de vineri modificarea OUG 114/2018, astfel încât preţul gazelor de producţie internă să fie plafonat la 68 de lei pe MWh doar pentru consumatorii casnici şi pentru CET-urile care livrează agent termic populaţiei, a anunţat ministrul Energiei, Anton Anton, la finalul şedintei Executivului.

Ne dorim ca sectorul energetic să-şi continue dezvoltarea, să ajungem cât mai repede un actor şi mai important pe piaţa regională a energiei. Dar companiile din energie trebuie să înţeleagă că nu trebuie să profite doar ele de liberalizarea preţurilor la energie şi că sunt români care nu mai pot să ţină pasul cu creşterea continuă a preţurilor la energie.” a declarat pentru www.arenamedia.ro preşedintele interimar al ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Această ordonanţă a fost creată, în general, pentru a proteja consumatorul casnic şi consumatorul vulnerabil ţinând cont de evoluţia preţurilor la energie în ultima perioadă. Şi pentru aceşti români vulnerabili trebuie să plafonăm preţurile la energie în asemenea fel încât şi ei să simtă că România are resurse energetice.”

Pe de altă parte, State a mai adăugat că “Suntem foarte atenţi şi discutăm în continuare cu partenerii noştri pentru că aceste modificări pot fi un progres în afară de acele modificări care trebuiau aplicate repede pentru a nu afecta deciziile trimestriale, atât pe zona bancară, cât şi pe fondurile de pensii. Sunt modificări importante, unele dintre ele vor fi discutate în perioada următoare.”

State a mai precizat că “În toată această perioadă, coaliţia de guvernare a fost receptivă la toate aceste observaţii venite din piaţă. Aceste modificări sunt benefice şi pot să aducă un plus în investiţii şi, bineînţeles , în acelaşi timp, să protejăm consumatorul casnic.”