ALDE Călăraşi / L. State: Majoritatea parlamentară nu se schimbă atunci când vrea domnul Orban

ALDE Călăraşi / L. State: Majoritatea parlamentară nu se schimbă atunci când vrea domnul Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat vineri la Bacău că va depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului dacă PSD va pierde alegerile europarlamentare şi există şanse pentru a  obţine voturi din afara opoziţiei.

Orban a explicat că în cazul în care PSD va pierde alegerile europarlamentare, s-ar crea un „moment propice” pentru PNL pentru a depune moţiunea de cenzură.

Momentul de “optimism” afişat de Orban a fost “curmat” de liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a declarat pentru www.arenamedia.ro. “Moţiunea de cenzură este un instrument democratic pe care partidele de opoziţie îl au la îndemână o dată pe sesiunea parlamentară. Depunerea sau nu a moţiunii depinde şi de calculele pe care le fac partidele de opoziţie atunci când iau această decizie. În privinta anunţului făcut de domnul Ludovic Orban, vedem că acesta nu a învăţat nimic din moţiunea de cenzură care a picat în decembrie. La ultima moţiune, cei din PNL s-au făcut de râs, nefiind capabili să strângă un număr de voturi egal cu numărul de semnături. Mai mult, strategia politică a PNL-ului este una haotică, dar şi iresponsabilă. Pentru ei contează mai mult jocurile politice.”

State a mai adăugat că “Legarea alegerilor europarlamentare de majoritatea din Parlamentul României reprezintă o greşeală. Parlamentul României a fost constituit în urma unui vot dat de români în  urmă cu doi ani de zile. Majoritatea parlamentară nu se schimbă atunci când vrea domnul Orban.”