ALDE: Am refuzat să suspendăm Constituția doar ca Ludovic Orban să aibă un loc de muncă!

ALDE: Am refuzat să suspendăm Constituția doar ca Ludovic Orban să aibă un loc de muncă!

Parlamentarii ALDE n-au votat sâmbătă învestirea Guvernului Orban III subliniind prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook a partidului că “Astăzi Președintele ne-a cerut să ne batem joc de democrație."

ALDEDESPREORBAN3

“Ați fost votați, acum GUVERNAȚI!

Astăzi Președintele ne-a cerut să ne batem joc de democrație. A învestit un prim-ministru care a fost trântit de o moțiune de cenzură după ce adoptase 25 de ordonanțe de urgență, printre care de acum faimoasa ordonanță cu alegerile anticipate, respinsă în integralitatea ei de Curtea Constituțională a României.

Cu toate acestea, guvernul Orban a întrunit majoritatea voturilor parlamentarilor. ALDE a refuzat să fie parte la acest aranjament jenant și am refuzat să suspendăm Constituția doar ca Ludovic Orban să aibă un loc de muncă! Refuzăm să fim complici la instalarea dictaturii Iohannis! Așteptăm să vedem care sunt măsurile pe care le va lua guvernul lui Iohannis în zilele următoare!" se arată în postarea de pe Facebook. 

tariceanuorban3

Călin Popescu-Tăriceanu: Astăzi președintele ne cere să ne batem joc de democrație

Iată mai jos şi discursul pe care Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE ar fi trebuit să-l susţină în Parlament

Astăzi Președintele ne cere să ne batem joc de democrație.

A învestit un prim ministru care a fost trântit de o moțiune de cenzură după ce adoptase 25 de ordonanțe de urgență, printre care de acum faimoasa ordonanță cu alegerile anticipate, respinsă în integralitatea ei de Curtea Constituțională a României.

A fost desemnat a doua oară și și-a depus mandatul. Curtea Constituțională a constatat că desemnarea a fost neconstituțională.

A învestit un al doilea prim ministru, într-un simulacru cu care să prostească o țară întreagă. Ca și Orban, Cîțu crede că participă la o joacă pe seama Parlamentului și a țării și vine cu 10 minute înainte de vot cu depunerea mandatului.

Unde vă treziți? Să vă fie rușine!

Și, ce să vedem, Președintele persistă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat! Ni-l propune tot pe Orban, pentru că ceea ce s-a întâmplat până acum nu-i de ajuns.

Un dicton latin spune ”errare humanun est, perseverare diabolicum”. Președintele vrea să ne facă complici la suspendarea democrației în România. Dar nicio criză nu justifică acest lucru. Să fim clari! Am ajuns aici pentru că domnul Iohannis vrea să aibă tot: guvernul lui, procurorii lui, judecătorii lui, generalii lui, justiția lui. Mai avea nevoie de Parlamentul lui.

Atrag atenția că ne îndreptăm vertiginos către monopolizarea puterii de către un singur om. Democrație a la Putin, asta suntem! Nu instituții solide, nu separația puterilor în stat, nu echilibrul și controlul reciproc al puterilor în stat.

De fapt, vedem că nu este ceea ce am visat frumos la începutul anilor 90 și de aceea ALDE refuză să consimtă la acest aranjament jenant, și refuzăm să suspendăm Constituția doar ca Ludovic Orban să aibă un loc de muncă! Refuzăm să fim complici la instalarea dictaturii Iohannis!

Am citit cu atenție programul de guvernare. Prima prioritate este justiția și desființarea Secției pentru investigarea magistraților. O multitudine de urgențe pe justiție. Fiți atenți : sănătatea, azi în plină criză, e pe locul 12!

Programul ăsta nu e făcut pentru România care se zbate într-o criză fără precedent!

Nicio măsură cu privire la criza economică care s-a așternut, nimic despre îngrijorările românilor!

Nimic despre ajutorarea firmelor românești, nimic despre întreprinzătorii mici și mijlocii, nimic despre producători, sau turism, sau transportatori!

Nimic despre seceta care afectează agricultura, nimic pentru angajați sau angajatori!

Asta este întreaga măsură a incompetenței și a situării într-un plan paralel cu realitatea!

Să nu vă mirați de ce o să urmeze, să nu spuneți că nu v-am atras atenția.

Am uitat să vă spun că are, totuși, o calitate: e Guvernul Lui, Guvernul lui Iohannis. 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.