ALDE a stabilit lista candidaţilor pentru Parlamentul European

ALDE a stabilit lista candidaţilor pentru Parlamentul European

Biroul Politic Central al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a adoptat miercuri, 27 februarie, lista candidaţilor pentru alegerile pentru Parlamentul European ce vor avea loc în luna mai a acestui an.

Primii 10 candidaţi din lista propusă de ALDE pentru alegerile europene, în ordinea în care se vor regăsi pe liste, sunt următorii:

1. Norica Nicolai (foto), parlamentar european din partea ALDE;

2. Daniel Barbu, profesor universitar doctor, fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente şi fost ministru al Culturii;

3. Renate Weber, parlamentar european din partea ALDE;

4. Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor şi fost parlamentar european;

5. Varujan Vosganian, vicepreşedinte ALDE, deputat şi fost ministru;

6. Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE, chestorul Camerei Deputaţilor şi fost ministru al Energiei;

7. Radu Silaghi Dumitrescu, conferenţiar universitar doctor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj;

8. Deputat Eusebiu Pistru, preşedintele organizaţiei ALDE Arad;

9. Horia Victor Toma, fost parlamentar şi fost primar al municipiului Ploieşti;

10. Tudor - Tim Ionescu, vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a ALDE, consilier general al Municipiului Bucureşti.

Până la locul 33 se regăsesc preşedinţi de filiale judeţene şi reprezentanţi ai organizaţiilor ALDE. În cadrul listei, există o repartiţie echilibrată între regiunile geografice, în aşa fel încât toţi alegătorii ALDE să aibă convingerea că votează o listă care le va reprezenta interesele în viitorul Parlament European.

În ceea ce priveşte criteriile care au stat la baza stabilirii listei de candidaţi, acestea au fost: expertiza pe un domeniu/CV profesional; experienţa politică/CV politic; proiectul politic propus pentru Parlamentul European în legislatura 2019-2024; cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană etc.); abilităţi de comunicare şi negociere; meritul organizaţional/rezultatele alegerilor locale şi parlamentare din anul 2016; candidaturi asumate la alegerile locale şi parlamentare din anul 2016; notorietate/încredere (sondaj); experienţă în relaţiile internaţionale; reprezentarea regiunilor.

Departamentul de comunicare ALDE

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.